Att bita eller inte bita, det är frågan!


Nu är vi väl hemkomna från en jättetrevlig träningshelg i Nynäs. Det var väl ungefär halva Stockholm läns Bouvier som åter igen var samlade. Plus två ”utsocknes” från Värmland.


Efter installation och den viktiga fikastunden tog vi alla ut våra hundar på plan. Husse blev ”tävlingsledare” då det var dags för platsliggning så De Grå fick ligga fastbundna vid en stolpe. Detta recept verkade som om det skulle vara ett fungerande om än krångligt sätt att få Acke motiverad. Vårt efterföljande lydnadspass gick riktigt, riktigt bra! Även Loke fick ett pass lydnad som fungerade.

På lördag förmiddag fick vi hjälp att prova lite IPO med hjälp av en instruktör och här kommer rubriken in. Kort kan väl De Grå’s reaktion/svar på frågan vara ”inte bita”. Loke förstod nog inte alls vad han skulle göra, medan Acke kunde gå igång lite. Men vi fick se några hundar som hade kommit längre och även en Bovve som gärna kunde tänka sig att bita i ärmen, trots att hon inte hade provat tidigare. Kul att prova, men några ”krokodiler” har vi inte!
Eftermiddagen tillbringade vi sedan vi havet och en nedlagd camping där alla hundar fick varsitt spår. Husse la ett spår till Isak och Isak’s husse ett spår till Acke. Vådan av att vistas i skärgården är ju att spårskogarna inte är riktigt idealiska så Isaks korta spår innehöll äng med vildsvinsbök, sumpträsk, grusplan, lindrig bergsklättring samt lite ”vanlig”skog.  Acke’s spår var ungefär likadant men kanske lite mer vildsvinsbök, vilket var en helt ny upplevelse för honom. Hur gick spåret då?
 Vi hade nog inte hittat slutet utan hjälp kan det väl sammanfatts till, vi hade nog troligare hittat på ett antal vildsvin om Acke hade fått bestämma. Loke fick ett mattespår på gräs/äng som gick relativt väl.
Innan middag hann de som ville också med ett lydnadspass, Acke och husse provade att bli kommenderade i appell, det mesta förutom hoppet gick bra. Loke och mattis körde lydnads 1:an med hyfsat resultat. Starkt jobbat av ganska trötta hundar.

Idag fixade vi till en sökruta av ungefär appellstorlek och husse fick lite att fundera på. Acke gick inte ut och tog 1:a figgen. Mer en springtur i skogen. När han väl kom fram till A så nosade han bara och skällde inte! Hmmmm.? På andra sidan behövde han också lite hjälp att komma igång, J uppskattade inte att han badade i ett dike först! de övriga skicken fungerade dock ganska bra. Här verkade inte vildsvinsböket ställa till det så för honom. Loke var inte alls taggad för sök idag utan var mest ute på ”promenad” till mattes förtvivlan. Då alla var klara med sina spår och sökövningar så tog vi en sen lunch med en del bovvesnack innan avrundning och hemfärd till AckeLokeBo.

Stort tack till A o M och M för en trevlig helg!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Att bita eller inte bita, det är frågan!

 1. lisak skriver:

  Snacka om anstormning till wordpress just nu, var och varannan byter. Men HÄRLIGT är det, för bra blogg verkar det vara. Lämnar förstås ett avtryck, så kan du pricka av en på statistiken som ”känd”. 😉

  Låter som om ni haft en riktigt trevlig helg!

 2. Annette skriver:

  Klart jag läser din blogg…..hihi,så här kommer tassavtryck från södern……Ni verkar haft jätte skoj på Nynäsdagarna……synd man har så långt till ”aktiva” bovvefolket….sotis!!!! Kram på er

 3. Ullis skriver:

  Kul att träffad. Det var några år sen.

 4. mona skriver:

  Ja vad ska man säga ? Möjligtvis att man kan vara glad att slippa liga figge till en ”dikesbadande” Bovve ! 🙂

 5. Ullis skriver:

  Träffas menar jag givetvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s