Snart är vi gråhåriga (allihopa)


Veckan som gått har till ganska stora delar bestått av träning för De Grå och husse och matte. Flera gånger på BK med stundtals ganska goda resultat. Känns roligt när det fungerar. Men sen har vi sånt som gör en gråhårig! Hopp med Acke, är som rysk roulette med 5 patroner i magasinet och 1 tom kammare, så det funkar jättebra en gång av 6. De andra gångerna känns det som om det inte finns några receptorer alls där uppe i knoppen på honom. Tror husse skulle kunna lyfta över honom över hindret och ställa ned honom på andra sidan som en staty. Det rycker inte ens i öronen när husse med myndig röst kommendera ”hopp” eller något liknade. Loke går som X2000 (när det inte snöar eller har andra fel), speciellt om han får kampa lite innan. Tänk om man kunde konservera lite av det på en tävling!
Han kan å andra sidan också göra en gråhårig, speciellt på lördagar då han tränar sök! Vi vet att han kan, men på senaste tiden så har det mera börjat likna X2000 då det är som sämst! Acke passar också på att göra husse mer gråhårig genom att inte skälla på figuranter! Morrr och yl!

Tävlingssäsongen börjar ju lida mot sitt slut och efter en stunds övetalning är nu bägge hundarna anmälda till apelltävlingar. Acke i sök och Loke i spår. Kommer vi med så blir vi väl antagligen tunnhåriga eller liknande! 🙂

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Snart är vi gråhåriga (allihopa)

 1. mona skriver:

  Äsch….klart det går bra ! 🙂

 2. peggy skriver:

  Åh! Äntligen lite bruks! Härligt! Här är en som håller tummarna!

 3. Ullis skriver:

  Min erfarenhet är att när hundarna har problem med hopp över hinder och/eller i och ur bil visar det sig ofta bero på smärta i höfter eller rygg. Vi har många exempel på jobbet…… Och det har visat sig på flera raser. Ett litet råd i all välmening.

  • ackeloke skriver:

   Tackar för rådet!
   Problemet är bara att då han skall ”lydnads hoppa” till mig, så funkar det allt som oftast.
   Får väl se om vi kan hitta någonstans att ”besiktiga” honom. Kanske ”glappa” spindelleder
   eller liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s