Det kommer mera!


var ganska trött och sliten igår kväll så inspirationen räckte bara till att berätta om lördagen i Karlskoga. På söndagen var det dags för RM för Bouvier och omkring 10 tappra ägare till denna ras hade samlats till en envig i lydnadslydnad och brukslydnad. Acke och jag drog startnummer 1 och vi hoppades att det skulle vara en indikation på hur slutställningen också skulle bli 🙂

Kände igen Acke ganska väl under linförigheten och transportmoment men vi lyckades få poäng  i alla moment av en domare som nog var på sitt soligaste humör skulle det visa sig.

Mattis och Loke hade startnummer 7 och kom av plan efter genomförd lydnad utan att vara osams! Loke var inte ens till salu! 🙂

Efter fika genomfördes brukslydnad, där Acke ibland var duktig och ibland inte ens en gång hade hört talas om momentet (hopp). Loke och mattis gjorde också sina moment med någon eller några nollor.

Allt avslutads med platsliggning, mitt absoluta hatmoment, speciellt då denna platsliggning innehöll 2 st skrittande hästar på avstånd bakom ryggen på oss förare. Lång hals på Acke men han låg kvar och då tog jag tillbaka eventuella epitet som hade yttrats om Acke tidigare på morgonen, (What happens in Karlskoga, stays in Karlskoga)

Allt detta avslutades sedan med prisutdelning och döm om min förvåning då Acke och jag kom 2:a i lydnadsklassen! Mattis och Loke glänste inte, men slapp sistaplatsen.
Lite vått i ögonvrån blev det på husse då priset för ”årets kämpainsats” delades ut av Sture till Acke som kämpar på med sin husse år efter år, eller var det tvärtom? 🙂

Stort grattis till Mona2 med sina två töser som tog 1.a platserna och till laget ”Stenlunda Oldest Goldest” som vann lagtävlingen, men nästa år vill vi ha revansch!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det kommer mera!

  1. mona skriver:

    inga problem vi ställer upp (fast då kanske man inte kan ställa upp i lkl 1 igen med en 6 år eller om det är 7 gamalhund ;)) Mona 2

  2. Åsa skriver:

    Nänä, Mona, ”tvingar” ni ut en orutinerad förare/hund i högrebrukslydnad, så ska det minsann va’ rättvist :). Nästa år får ni allt ut i elit och 2:an, om inte i 3:an hahaha…. Får väl se om jag har nå’n hund kvar att ställa upp med nästa år(OBS!!! Skojar bara!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s