De är nog enklare …..


med en schäfer? Tänker nu mest på D som har varit med oss och tränat sök sedan i våras. Oj, vilka framsteg hon gör! Jättekul att se! Men vi som inte vill ha det lätt här i livet, :-), har ju valt den här rasen med skägg och idag var det en sådan dag då faktiskt bägge De Grå presterade riktigt bra i skogen! Loke först ut av alla och rackarns vad han sprang och skallade, första skicket på husse var kanske inte så konstigt med den retning han fick, men sedan följde han upp det med 6 bra skick till på Z och Y! Mattis såg lika glad ut som på bilden i förra inlägget då hon gick tillbaka till bilen. Acke ut som andra hund och han var riktigt taggad då skynket kom fram, hade man tolkat honom där så var skogen full med figgar, då han skällde okontrollerat. Nytt för idag vara att figgar inte skulle belöna förrän jag hade fått in honom till mig i sitt. Funkade riktigt bra även om han såg lite förvånad ut att han inte fick något godis då han skallade! Alla skick bra förutom att han tydligen blev lite svettig och var tvungen att bada under 3:e skicket.
Igår hade mattis De Grå ute på spåräventyr i skogen. Varsitt spår som gick bra. Acke hade lite svårt i början och några tapp. Loke hade det lite svårt på berg, men spårade istället som en ”riktig” spårhund i kärret fullt med Pors. (Den som luktar så mycket, och även kan användas till att krydda brännvin. Passa dig Loke! 🙂 )

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De är nog enklare …..

  1. mona skriver:

    Vem vill göra det enkelt för sig ? 🙂

  2. Ullis skriver:

    Det är JÄTTELÄTT med schäfer. Dom behöver ingen träning, motion eller underhåll alls. Föds faktiskt färdiga. Inget temperament, lagom stora och behöver aldrig ha koppel. Varför har inte ALLA schäfer?? :))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s