Tidig morgon och Framslag!


Idag var det KM på Värmdö BK så den där Snooze ringde tidigt här i AckeLokeBo. För att få ihop ett KM så krävdes det att alla som ville vara med och tävla också hjälpte till som funktionärer. Husse skulle gå ut ett högre spår 6:40 medan mattis hade samling för avfärd till appellspår 6:45. tur att vi har två bilar så vi inte behövde bekymra oss för den logistiken.

Loke gjorde framsteg på appellspåret så tillvida att han satte ned nosen och gick spåret och hittade de två första pinnarna, men sedan blev det tydligen ”popcorn” av de två hjärncellerna så något slut blev det inte. Trist, men mattis och hunden var  sams efteråt! Det går framåt!

Acke och jag tävlad i appellsök och var sist ut av de 3 sökhundarna, Acke uppbunden vid en tall fram till att det var hans tur. ”peppar,peppar” så var han tyst hela tiden. Vart har det skällande monstret tagit vägen? 🙂 När det sedan var vår tur lät jag honom vinda innan vi gick över startlinjen och beslöt att skicka till höger. Snyggt ut halva djupet och sedan vinklade han åt vänster, några långa sekunder senare så kommer det efterlängtade skallet! Hussse ut som en iller och får se en vacker syn, figgen ligger och Acke står 1m ifrån och skäller! Får in honom till sidan och transport till stigen funkar hyfsat. Andra skicket åt vänster så kommer han in efter ett tomslag. När vi skickar åt vänster nästa gång så får jag återigen höra ett efterlängtat skällande! 2.a figgen hittad och färdiga! Bäst av allt är väl att vi får en 10:a på söket!

På budföringen  med Loke och mattis så stannar han halvvägs på en fläck och nosar. 0p
Acke springer som en iller till mottagaren men tjuvstartar tyvärr därifrån med 5,5 som resultat.

Lydnaden är väl inget att skriva hem till Urri och Åkky (resp. mammor) om tyvärr, lite poäng här och där samt lite nollor. Men tillslut fick Acke och jag ihop till en 2:a plats och mattis och Loke till en 5:e plats, av 5 startande.

Nu tränar vi vidare och hoppas det går bättre där det brister när det är ”skarpt” läge, dagen tävling var ju bara inofficiell.

Ha det bäst

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tidig morgon och Framslag!

 1. mona skriver:

  Nästa helg blir det nya ” sparkar ” !

 2. peggy skriver:

  heja familjen gråmän och blonda damen!

 3. Anna skriver:

  Grattis igen!

  P.S. Såg ett PM idag på mailen…verkar som att det kanske blir fler Bouvierer den 17/10 =)

 4. Jenny skriver:

  Jepp det blir bra inför kommande helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s