Inte så illa!


Nu har mattis och Loke klarat av sin debut i brukset också. Appelltävling på hemmaklubben idag, 10 st förväntansfulla deltagare, alla från Värmdö BK, samlades då natten övergick till dag. Mattis och Loke fick spår nr.2. Visade sig vara ett fält med högt gräs, det enda som syntes av Loke då han spårade var en glad svans som viftade. Vi var ju lite tveksamma till att spåret skulle fungera, men idag tuffade han iväg så fint och plockade sedan 1.a apport klockrent. På det igen och tog vinkeln efter lite snurr, 2:a apporten hade gömt sig riktigt i gräset så den hittade de inte. Sedan var det en nagelbitare att följa dem in mot slutet, men idag var han riktigt bra och innan husse var nere vid nagelbanden så tjoade matte och det kändes som en bra start på dagen! 7:or från bägge domarna blev det

Slutpinne

Då alla ekipage var tillbaka var det dags för budföring. Också ett moment där Loke inte känns helt säker, beror mycket på vilken mottagare det är. Dagens mottagare föll dock Loke i smaken så han såg ut som en flygande köttbulle då han kom farande till mottagaren och satte sig så fint vid sidan! En 10:a kammade de hem här!

Flygande köttbullen!

Sedan kom momentet som jag gissar att alla vi som tävlar hatar mest, platsliggningen! Loke mellan två st okända hanar, men trots att den ena reste sig då det återstod 15 -30 sekunder så låg Loke så fint hela tiden. Ännu en 10:a i protokollet!
När det sedan var dags för lydnaden så fanns ju förhoppningen om en uppflyttning och ”glass och ballonger”. Linförighet som vanligt släpande, framförgående fanns inte, läggandet så ”dammade det i backen” på Bouviervis. Inkallningen gick bra om än inte fullt med poäng. Apporteringen gick riktigt bra ända tills Loke hade 2 meter kvar in, då skall och valpskri kom från läktaren och Loke bara tvärstannade med apporten i mun och gick inte att få in till mattis trots flertal DK och uppmaningar. När det sedan blev dags för hopp var det slut på soppa i Loke och intet hopp kunde ses!
Slutet på dagen blev 180,5 poäng och godkänd! Inte illa i debuten. Nästa helg är det dags för bägge de Grå att tävla igen. Loke i spår och Acke i sök. Hoppas ni håller tummar och klor!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inte så illa!

 1. mona skriver:

  Bra Jobbat LOKE och Mona 1

 2. Marre skriver:

  Jättebra jobbat ju! Håller absolut tummarna inför nästa..

 3. Marie skriver:

  Grattis till en bra debut 🙂 Självklart håller vi tummar och klor för nästa helg
  Vi ses nästa helg

 4. Annette skriver:

  Får börja med att gratulera till Loke debuten i spår…….bra jobbat! verkar som min kompis skötte sig riktigt bra….hihi!!! Sen ett STORT tack för gästfriheten och god mat och dryck i AckeLokeBo….dit kommer jag fler gånger!! (men nästa gång hoppas jag slippa en dunderförkylning och heshet så jag tappat rösten……jag tålde väl inte klimatet i nollåtta landet…….hahaha (hoppas jag inte har smittat er ? )
  Stor kram till er alla 4 / Annette

 5. Åsa skriver:

  GRATTIS,GRATTIS,GRATTIS 🙂 HÅLLER BÅDE TUMMAR & TASSAR FÖR ER ALLA 4:A TILL HELGEN! KRAMISAR FRÅN GÖINGEGÄNGET

 6. Hanna skriver:

  Himla synd med det lilla missödet i lydnaden men superbra jobbat ändå.. Lycka till i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s