Ackes debut och Loke fortsätter…..


Imorse ringde Snooze okristligt tidigt här hemma i AckeLokeBo, men då flocken tillslut vara ihopsamlad, utfodrad och vaken så bar det av till Nynäshamns BK där Acke skulle debutera i sök och Loke tävla igen i spår.
Mattis och Loke drog startnummer 1 vilket visade sig innebära ett ängsspår där 4 vuxna samt 2 älgkalvar hade checkat in för nattvila. Älgarna flyttade dock på sig då det kom dit en massa mäniskor som skulle trampa ut spår på samma ängar. Mattis passerade över 2 fortfarande varma älgsängar och passerade precis bredvid 3 st då hon la ut spåret.
När det sean vara dags för spåret så vara Loke jätteduktig fram till efter 1:a vinkeln, där älgsängsproblematiken slog till. Med mycket styrning, hålla emot i linan så lyckades de dock att ta sig till slutet med alla pinnar hem!

Vid återkomst till klubben väntade budföring, som gick riktigt bra. Flygande ”köttbullen” var igång igen! Efter lunch vara det dags för lydnaden som inte är deras bästa moment, gick dock lite bättre förra helgen. Loke hade dock glömt hur man lägger sig idag, men hoppet fick han betyg i!
Vid platsliggneing vara det återigen lite svårt att lägga sig, så några poäng försvann där. Vi var nog lite osäkra på om det poängen skulle räcka till godkänd, MEN…..

En 3: plats och 182,75 poäng blev det! Det går framåt så sakta! 🙂

För Acke och husse vara det dags lite senare på morgonen, vi hade dragit startnummer 3. Bara ansatsen till sökrutan är värd att nämna, hade det varit lite brantare så hade klätterutrustning behövts. Man fick faktiskt några minuter på sig för att få syre till en tungt plågad kropp innan start. Försökte använda denna tid till att få Acke att vinda in en figge, men ingen säker markering. Skickade åt vänster först. och Acke travade ut, började här undra och tvivla, men efter ett lång skogsvistelse så kom han in igen. Skickade åt höger, med en uppgående sol rakt i ögonen som gjorde att jag inte kunde se honom. Vid tredje skicket så fick han vind på figge till som låg i bergsskreva som han hade sprungit förbi innan. Ibland gillar jag då han skäller! Under det fjärde skicket for han långt ut ur rutan, blev lite orolig då TL säger 1minut kvar, men bara några sekunder senare så hör ett efterlängtat skall! 7 – 7 på söket, helt OK i debuten!

Budföring vid återkomst, Acke älskar detta. Husse fick dock avdrag för DK vid ingång, man får tydligen inte säga ”fot”?

Lydnaden var en ren katastrof! Inte många poäng blev det, han kan bättre, frågan är bara hur vi skall hitta knappen?

Avslutade med platsliggning, lungt och stilla och full pott!

Detta var en dag då Bouvier tydligen hade prenumererat på 3:e platser!

Tyvärr blev det bara 147 poäng och ej godkänd, men vi är en erfarnhet rikare och vet vad som måste bli bättre! Ordningen är återställd här hemma och Acke och husse får krypa för mattis och Loke!

Fina priser fick vi dock, alla som kom på prispallen fick ett presentkort på 1-års veterinärförsäkring hos Folksam och då Acke är försäkrad där så har han ju så att säga tjänat ihop till den själv nu! Duktig hund! 

Ett stort tack till Nynäshamns BK för en jättetrevlig tävling igen, vi kommer nog tillbaka på ett eller annat sätt!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ackes debut och Loke fortsätter…..

 1. Åsa skriver:

  Grattis till era 3:e placeringar 🙂 Visst är det svårt att hitta rätt knapp till samarbetet i lydnaden, men när man gör det är det en härlig känsla :)! Bara på’t igen, alla 4:a! Nu har ni ju kommit igång & fått vana!!! Grattiskramar från oss

 2. peggy skriver:

  Nu är ni på G!!!!

 3. Hanna skriver:

  Grattis till era pallplatser, kul! Vi har hållt tummarna hela dagen 🙂

 4. Anna & Nona skriver:

  Vad roligt att få stå på prispall! Grattis på er allihopa!

 5. Åsa Aura skriver:

  Grattis till era pall platser. Ni verkligen på G!!!
  Kul att ses igen. Sköt om Er!

 6. Anna, Hjalmar å Balder skriver:

  Grattis till framgångarna!

 7. Mija skriver:

  Tack för inlägget i min blogg och grattis till genomförd tävling i varje fall! Vi kommer igen båda två! = o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s