En dag i sökskogen


Lördagar för flocken här i AckeLokeBo är sedan länge vikta för den ädla hundsporten SÖK. Idag var det trots flera minusgrader och ännu flera centimeter snö i skogen i närmaste full uppställning i gänget. Skogen som idag skulle besökas var Björnkärret, vilket rimligtvis passar bra för De Grå som ibland av små barn blir inordnade i gruppen Björnar.

Loke fick komma ut ur Partnerskåpet efter att ungefär hälften av hundarna hade varit ute i sökbanan, normalt sätt så har han lite svårt för detta och vill gärna se vad de andra hundarna har haft för sig, men idag skulle han slå husse med häpnad! Visst, han är inte dum utan kunde tänka sig att springa där det andra hundarna redan hade sprungit, men j….r i min låda, han sprang så snön sprutade runt honom! det var en ren fröjd att se honom!
Inte ett skick gick fel och han skallade spontant på figuranterna, sånt värmer ett fruset hussehjärta! Nedan finns lite bilder från vår dag i skogen som blev 3 1/2 timme lång! Undrans just vad man hade gjort en dag som denna om man inte hade haft hundarna?

Acke då? Jo han brukar ju inte göra husse besviken då det gäller sök, och inte heller idag, om snön sprutade kring Loke så såg det ännu bättre ut kring Acke. Att det ligger snö i skogen bekymrar inte honom det minsta i ”jakten” på figgen i skogen. Vår plan kring belöning vid figgen verkar flyta på enligt plan, även idag kom han till mig då jag kommer ut.

Matte kunde tyvärr inte vara med idag då ett budget/styrelsemöte med Bouvierklubben kallade.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En dag i sökskogen

  1. peggy skriver:

    Tufft att jobba på i kylan, heja alla 3 grå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s