Hur kallt kan det bli?


Det kan bli -273,15 grader celsius, den absoluta nollpunkten. Vid den temperaturen upphör de speciella molekylvibrationer som är värme i föremål. Kallare än så kan ingenting bli.

Värme är en typ av energi som finns hos föremål och som kan överföras som värmestrålning. Hos ett visst föremål representeras dess temperatur av att molekylerna i föremålet rör sig lite i förhållande till varandra, en sorts vibrerande: värmerörelse. Ju varmare föremålet är, desto större värmerörelser.

Så ska vi sammanfatta hur veckan har varit här i AckeLokeBo så har det inte varit många molekylrörelser som har gjort oss varma. Livet har mest bestått av promenader och promenader på hundträningsfronten under veckan. Nästan varje kvällspromenad har dock avslutats med apporteringsträning som De Grå gillar. Loke är dock lindrigt sagt skeptisk till metallapporten, speciellt om den hamnar så att den står upp i snön. Då skall den skällas på istället för att apporteras!

En av sysselsättningarna här hemma på fredagskvällarna är att titta i DN:s nya bilaga Drömhem, där presenteras boenden i en prisklass som man just bara kan drömma om. I samband med detta så uppstod frågan, när blir en en lägenhet förvandlad till en våning? På söder verkar det som om det heter just lägenhet oavsett hur stor eller litet det är, på Östermalm verkar det inte finas någon hejd på vad som går att kalla just våning. Rekordet idag var väl 44,5 kvm som benämdes våning.
Helgen blir hektisk, sökträning, 50-års kalas och julgröt med släkten. Tror jag kommer behöva en lördag eller söndag extra.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s