Nu vänder det…….


snart. I samband med det kommer det säkert sluta snöa, skogarna är gröna och luktar så där som en skog skall, man kan gå ut i kortbyxor och gympadojor, De Grå kommer att bli lydiga och fogliga hundar som gör precis som husse och mattis vill, tipsvinsten kommer att slå in och livet i armod och fattigdom är slut!
Nej, tyvärr är det väl inte så bra, men nu är det bara 2 dagar kvar tills midvintersolståndet så här hemma i AckeLokeBo står bubblet på kylning.
Inte särskilt mycket har hänt under veckan, det känns mest som vi har försökt att överleva vintern, plocka snökulor från pälsar efter promenader och naturligtvis har vi skottat! tror nog att det är lika mycket snö som förra vintern?

Igår så fick vi dock ihop sökgänget för tappert sök i mycket snö, det blir väl lite för lätt för hundarna då de gärna väljer att spåra in i legorna, men vi tror nog att det är bra motion för De Grå att plöja igenom snön. Hittade nedanstående ”formation” igår. Började nästan fundera på vinterbröllop!

Idag lyckades vi få ut Parnerskåpet trots omkring 25cm nysnö på vår väg här hemma, de ”elaka” grannarna med 4WD-bilar är inte tillräckligt morgontidiga, så det var med viss spänning vi gav oss iväg till mässan. Väl där, så besökte vi rasklubbsmontern och hälsade på ”alla” hundar som skulle ställas ut. Tyvärr bara 3 st idag. Passade också på att handla lite ”bra att ha” grejor. Väl hemma igen vara det bara att ta ett stadigt tag i snöskyffeln för att skotta bort ytterligare 10-15 cm som hade fallit medan vi var borta. dagens långa promenad var en riktig ”mördare” med höga benlyft för både 2 och 4-benta. Acke dock väldigt duktig då han spårade hela vägen genom skogen med snö väl upp till bogen.

Ha det bäst därute, om ni når över snökanten 🙂

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu vänder det…….

  1. peggy skriver:

    Tur att du har två stora grabbar som kan ploga före! Grattis till barnbarnet, om några år får du lära upp henne hur kul det är att skotta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s