Nu har vi tinat upp!


Lördagen veks som vanligt till sök Y hade lite ideer kring hur hon skall få ut sina hundar i sökrutan med hjälp av dold figuranter under presseningar längst ut i rutan. Med Loke passade vi på att använda samma metodik och det fungerade relativt bra. Lite roligt var det vid den sista legan där Y var gömd under en stor vit fleecefilt. Det verkade som om Loke fick en lite flashback till MH-testen med tanke på hur skallet lät. Det var liksom inget markeringsskall som hördes i skogen, men då Y kom fram såg vi en viftande ”proppeller” och hörde ett annat skall. Acke sprang glatt ut och sökte men var också lite konfunderad kring figgar i presseningar, så det får vi träna mer på! Han fortsätter också med sitt lite ”nonchiga” beteende hos figgarna, men nu har vi en plan.
Direkt efter söket var det bara att sätta på sig förkläden och förbereda middag för de närmast sörjande som skulle komma och gratulera mattis i efterskott.

Söndag förmiddag var vi tillbaka på klubben och tränade sökmarkeringar med Y och B. Fick riktigt bra fart på Acke med hjälp av figgarna. Kul också att få visa att det finns fart i Loke. Husse drog upp honom med hjälp av kampstock inför första skicket och sedan gick det som en dans på resten av skicken och Loke kunde tänka sig att kampa med Y!
Jag och de Grå hann sedan med en skidtur här på åkrarna, tyvärr kunde jag inte förmedla den draghundsmentaliteten som vi upplevde i Jukkasjärvi, så det blev en tur med en hel del förhinder. På topplistan av förhinder ligger ”kasta sig omkull och säla”, det verkar som om det är någon form av betingad reflex hos Acke. Inte blir det bättre av att reflex verkar tillta med den fart vi uppnår. Det gäller med andra ord att vara alert på skidorna!

I måndags var mattis och grabbarna och tränade i ridhuset. Det hade gått relativt bra. De Grå visar dock skillnader på vad som frestar dem. Loke fick nos på dofter från löpande tikar och var sedan kär i allt och alla som doftade det minsta i denna riktning. Acke bryr sig inte så mycket om sådana dofter utan har istället fallit för frestelsen som avfallsprodukterna från ”havremopparna” som normalt vistas i stallet lämnar efter sig. J…lar vad snabb han kan vara på apportera sådana!

Husse tog kvällspassset i ridhuset igår, började med Acke och lyckades stundtals få honom att fokuser på mig och medhavda köttbullar istället för avfallsprodukterna, men släppte man koncentrationen det minsta så var han snabb som en iller! Loke gick riktigt, riktigt bra då han hade rätt fokus, bitstocken, istället för andra hanar som var i ridhuset!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s