Oj!


Har visst glömt bort att skriva här men här i AckeLokeBo försöker vi alltid göra saker ordentligt och är det kalas, så är det kalas. Så nu har vi precis återhämtat oss och ätit och druckit upp allt som vi hade bunkrat upp med här hemma inför den stora skaran som Acke förväntade sig skulle komma! Men, tydligen hade han räknat fel på antalet vänner, för det blev mycket över 🙂

Tror nog att februari är en värstingmånad i BK-världen, massor som skall göras inför årsmötet och en hel del efter också. Men det var roligt att så många kom till årmötet, nästan 50 personer! Vilket enligt dom som är ”gamla i gården” tydligen var nytt rekord! Husse fick nytt förtroende av medlemmarna, så nu väntar ännu ett år. Hoppas det går ännu bättre än de tidigare! 🙂

På träningsfronten händer det inga stora revolutioner, vi kämpar på med ridhusträningen. Loke är riktigt duktig, medan Acke mest ägnar sig åt självbelöning och mest ägnar sig åt att spana efter restprodukter efter de andra som normalt använder ridhuset. Inte särskilt optimalt för vår relation om man skall uttrycka det lindrigt.

Vi kämpar även på med söket i snö varje lördag. Med Acke har vi backat lite och jobbar ännu mer med roliga figuranter för att förhoppningsvis jobba bort hans nyvunna olater som visar sig som gula fläckar vid figuranterna!
Loke har vi de sista gångerna fått fart på i skogen genom att figuranterna ”laddar” honom med att visa kampstock/trasa. Har hittills gett gott resultat genom att vi ser en ”flygande köttbulle” fara genom skogen istället för en sån där sengångare som man ser på TV i naturprogramen.
Genom en av deltagarna i sökgruppen hade vi söndags hyrt in en instruktör som tittade igenom alla ekipage och kom med lite idéer på hur vi kunde göra träningen bättre. En liten tankeställare fick man när det gäller hur hunden skall jobba. Skall det vara ”lydnadssök” eller ”tjänstesök”? Har inte funderat klart ännu i denna fråga.

Kommande helg så blir det ingen sökträning då både husse och mattis skall på Bouvierklubbens årsmöte. Vore roligt om det blev nytt rekorddeltagande där också!

” Be careful out there”!

Det här inlägget postades i Alfabetsutmaning, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Oj!

  1. Annika skriver:

    Å har ni vaknat ur dvalan!!! =) Klart att husse ska sitta på den stora posten ett år till, och fler hoppas vi ju.. Hoppas snart att de vanliga måndagarna är på ingång så att vi alla kan hänga i gröngräset å träna massa rolig platsligg mm.
    Kram från Knas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s