S som i sök!


Får vi presentera Acke’s och husses absoluta favorit sysselsättning inom hunderiet!
Men varför passar det oss så? Av naturliga orsaker så är det ju lite svårt att fråga Acke och få några verbala svar, men om husse skall gissa så passar det Acke då han är en mycket social hund som älskar mäniskor. Han älskar även att springa i skogen och röja runt, men rymningsbenägen som han är så är det endast i samband med söket som han får springa lös. En tredje orsak till att han gillar söket är nog att här får han skälla nästan hur mycket som helst och faktiskt bli belönad för det! Kan livet ur ett hundperspektiv bli bättre? Springa i skogen, hitta trevliga mäniskor som belönar med korv då man skäller på dem!

Varför gillar då husse detta? Det är nog mycket av samma anlednigar som Acke hur konstigt den än kan låta. Husse gillar också mäniskor, gillar att springa omkring i skogen och gömma mig för hundar, dock behöver jag inte korv som belöning och särskilt rymningsbenägen är jag inte heller!

Idag fick vi ihop sökgruppen efter en tids stiltje av olika anledningar. Av De Grå var Loke först ut och vilan från sök hade tydligen gjort honom gott! Hoppsan med vilken fart det gick ut till figuranterna. Jag tror att Loke gjorde omkring 8 skick, där det var full fart på alla utom ett där en avfallshög från en fyrbent kamrat fångade hans intresse. Acke gick bland de sista hundarna och här var det riktigt bra fart och glädje från första stund! Man kunde till och med höra skillnad på skallet hos de olika figgarna, när han hittade Z så var det nästan samma sorts skall som då Farfar kommer och hälsar på i AckeLokeBo! När han hittade M på andra sidan så var det de vanliga sökskallet.

Till påsken hör ju också att umgås med familjen, så igår var större delen av släkten på besök. I centrum var förstås Moa, som strålade som en sol mest hela kvällen. Hon fick sitt första påskägg och vi kunde konstatera att det inte är alltid som de som finns inuti som räknas, ibland är utanpåverket minst lika intressant!

”Be caeful out there!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till S som i sök!

  1. Farmor o farfar skriver:

    Tack för senast. Det blir säkert en naturtjej som redan börjat med under-”sök”

  2. Laura skriver:

    Ohh! SÖK! Vad kan vara roligare!?

    Tänkte även slänga ut ett ord till er bouvierister, Maldas Kennel förbered sig för att det kan bli deras sista kull nu i månaden, men vill hålla dörren öppen ifall att läkarna skulle kunna laga kennelmammans kropp till ett bra kennel-skick igen, därför letar hon efter en bruksintresserad fodervärd till en av tikvalparna. Ni kanske har någon som kunde vara intresserad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s