V som i vargar!


En av de enklaste bokstäverna i den här alfabetsbloggen! I helgen har vi varit uppe på Järvzoo i Järvsö. Husse fick i samband med sin mycket jämna födelsedag en övernattning på Varghotellet i present och nu i helgen var det dags att utnyttja den. Vi var 4 personer som lastade in i ”Porschen” på lördagmorgonen med kurs mot Järvsö.
Man bor i ett helt OK hotellrum med ett stort panoramafönster ut mot ett av varghägnen. Bara detta var för en hundintresserad  fantastiskt att utnyttja. Sitta med god dryck och titta på vargar som går förbi utanför fönstret! Men faktum är att jag är minst lika imponerad av hela parken med alla dess djur! Det bästa av allt var att man som gäst på varghotellet hade hela parken ”för sig själv”, ville man gå ut och gå i parken på kvällen eller morgonen så var det bara att gå ut och titta på alla djur!

Detta utnyttjade sällskapet på valborgskvällen genom att vi satt högst uppe i parken och grillade vår valborgsmiddag som sedan intogs i uppvärmd ”Skogskoja” med brasa och tända ljus!

Det enda av djuren i parken som vi inte lyckades se var pärlugglan, rödräven lyckades jag faktiskt se svansen på tidigt i morse. Vi har sett varg, järv, lo, fjällräv, samt en massa olika av förekommande ugglor och andra rovfåglar. Lite roligt med fåglarna vara att de gärna satt så att t.ex en gren eller liknade skymde huvudet. Stundtals var det som om det var direkt hämtat från ”Kalle Ankas foto expedition” på julafton, vilket nedanstående bild får utgöra ett exempel på.
Nedan följer lite fler bilder av alla de totalt 500 bilder jag tog!
Årets björnunge! Skulle gärna tagit med hem!Årets björnungeBerguv med frukostBerguv med frukost!
Lodjuret ligger och spanar från sin klipphylla!
I entrén har de en utställning om våra rovdjur som gav en hel del att tänka på. T.ex. att den senaste dokumenterade händelsen då en varg har angripit en mäniska var 1824(? kommer ej ihåg exakt årtal), och då av en varg som var uppfödd i fångenskap. Får mig att undra lite vad som egentligen hände i skogarna norr om Stockholm härom veckan!

Får jag slutligen komma med en liten rekommendation? Vill ni ha en riktigt trevlig upplevelse så boka en natt på varghotellet i Järvsö!

Opps! Höll på att glömma frågan om var De Grå har gjort i helgen. De var inkvarterade på Pensionat farmor & farfar, där dom har haft det toppen! När vi hämtade dem i eftermiddags så var dom rastade, borstade och nöjda! Stort tack till farmor o farfar för hundpassning och middag!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s