X som i Xtra allt!


(Fuskar lite i brist på X-ord)
”Xtra” allt hade vi hoppats på idag då husse och Acke skulle tävla på SSBK i appellklass. För att göra en lång historia kort så infann sig tyvärr inte det extra allt på rätt ställen, men skall man summera dagen så var det hursomhelst ett fall framåt! Vi skrapade ihop 193,75 poäng och Acke är numera en godkänd sökhund i appell! Visst hade en uppflyttning varit kul, men godkänd funkar också!

Söket gick sådär, första skicket så gick han diagonalt ut i rutan för att sedan komma ut längst bort på stigen, då husse provade att kalla in hade han fått första figgen i näsan på andra sidan och han valde ”rätt”, men ändå fel, och stack ut och skallade på figgen. Sedan blev det lite ”extra allt” på vägen in till stigen genom att han var tvungen att fixa en ”Acke was here” markering. Morr!!!!
Skickade om åt höger och och då gick han rakt ut och hittade nästa figge! Total söktid 1,37 vilket enligt mattis som gick med alla hundar var dagens snabbaste tid!
Budföring gick galant med 9,5p, liksom platsen med 10p.
Sedan kom lydnaden där vi hade önskat lite mer ”extra allt”. Om man sammanfattar domarnoteringarna så är det mycket ”sent”, ”snett” och sakta.
Till glädjeämnena kan man ta till sig att han fixade apporteringen.
Hoppet? Skall ju vara det sista som överger en, men idag satt han som ett UFO och förstod ingenting, inte helt oväntat!
Nåja, vi är nöjda och skall nog ta oss lite bubbel ändå!

Ett extra grattis till M som med sin hund Cleo tävlade spårappell, inte nog med att hon blev uppflyttad med kanonpoäng, hon fick kliva högst upp på prispallen!

”Be careful out there”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till X som i Xtra allt!

 1. Jenny skriver:

  Christer, jag kan glädja dig med att du fick revansch på mig i alla fall! Då jag bara lyckades skrapa ihop 160p, specialen gick åt skogen så att säga. Du får läsa mer på min blogg om du vill! Men passa på & njut lite i alla fall! Kram

 2. Farmor o farfar skriver:

  När vi passerade prispallen fanns det inga hundar där alls vad nu det kan betyda. Många hade i alla fall kul i agility och tur med vädret hade ni ju.

 3. Laura skriver:

  Bra jobbat!

  Och heja Acke! Bara ett par sketna haverier i söket, skönt att höra att andra bouvier ägare har bouvierigheter för sig också!

  Hoppet är vår bravur-moment, vilket fick hoppet gå ur matte fullständigt här om dagen. Satte Kotten för hoppet, kommenderade, och hund-fan gör en helt-om-på-stället, och drar i 390km/h åt fel håll… Byebye hoppet om apellen i höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s