Z som i Znarkar och Zuperläger


Så här har det sett ut under en stor del av dagen här i AckeLokeBo. Inte hela tiden i denna position, men mycket av dagen har gått åt till återhämtning efter lägret i Storfors. Fyra helt fantastiska dagar tillsammans med trevliga rasfränder med trevliga ägare. Helt enkelt ett Zuperläger!

 

Onsdagskvällen ägnades åt planering och trevliga samtal kring vad som har hänt i Bouvier-världen. Sedan flöt torsdagen och fredagen på i ett rasande tempo med spår för alla hundarna. Till de som lite färskare i bruksvärlden fanns en instruktör tillgänglig som lärde dem hur de skulle lära in ”spårets ädla konst”. Vi andra for ut i de djupa skogarna och fördelade ut markerna och gick ut spår till varandra. Att Loke kan spåra vet vi, även om det går lite fort ibland och han kan missa en vinkel, men under dessa dagar var det nog Acke som imponerade mest. Han gick riktigt bra! Husse har alltid sagt att han är smart och följa ett spår som husse har lagt samtidigt som han hänger i spårlinan verkar ju dumt 🙂 Här fick han istället följa spår som M2 hade lagt ut.

Till Loke såg vi till att han fick spår med mycket vinklar för att bromsa lite.

På lördagen var det dags för ett sökpass för våra hundar och samtidigt visa upp hur sök går till för våra nybörjare. Acke var först ut och visst kändes det lite nervöst med nya marker, där någon hade sett björnspillning,  och nya figuranter att skicka ut honom p första skicket. Men Ackemannen gjorde inte sin husse besviken och markerade snyggt den första figgen som t.o.m låg utanför den vallade rutan! Resten av skicken gick också bra. Till Loke figgade husse på ena sidan och J på andra. Loke for fram i skogen som en riktig köttfärslimpa i expressfart och förvånade både husse och matte!

Lite lydnad och platsliggning han vi också med mellan skogspassen. Igår var det ett ganska ”stukat” gäng som åkte ut i skogen för att avsluta lägret med ännu en omgång spår. Jag tror att de flesta blev ganska korta! 🙂

Nedan ett montage med alla hundarna som deltog på lägret.

I år har husse hjälpt till lite och organisera men vill ändå tacka June och Mona2 för ert jobb som gör dessa läger till riktigt trevliga läger. Ett tack till Barbro också som såg till att det fanns mat och slutligen ett tack till alla trevliga deltagare! Vi ses nästa år igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Z som i Znarkar och Zuperläger

  1. Barbro skriver:

    Stort tack för tacket. Jag är bara fortfarande lite ledsen övar att jag inte kunde vara med fler dagar och hjälpa till. Men det kommer väl fler år.

  2. mona 2 skriver:

    Så blygsam du är här då…du har väl dragit ett lika tungt lass som vi andra ! 🙂 Men bra blev det !!! 🙂

  3. mona 2 skriver:

    Ps Ippsie tackar speciellt för den goda korven ! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s