Ä som i Ägrett*


Hm…., nu fick ni något at fundera över! vad kan detta underbara svenska ord betyda? Nedanstående bild kanske kan ge en ledtråd, men lämna gärna en kommentar med ett förslag!

Veckan sedan senaste inlägg har rusat iväg i raketfart utan att vi riktigt vet vad den har tagit vägen. Månadstävling på klubben med massa uppflyttningstårtor från duktiga ekipage som har blivit uppflyttade under våren. Hela 11st duktiga ekipage har fixat uppflyttning ur appellen denna vår. Det är snart bara husse och Acke kvar som inte har fixat uppflyttning, vi får väl smyga in bakvägen till klubben snart! 🙂
I helgen som har varit har husse deltagit på SM i Lydnad/Agility! Det låter det va! Nåja, inte som tävlande utan som funktionär i informationstältet. Fantastiskt att ett stort gäng ideellt arbetande mäniskor kan ro ihop en helt SM-arrangemang med 61 st tävlande i lydnad och över 500 starter i agility! Idag var husse glad att arbetsuppgiften vara att stå i ett tält!
Stockholm visade sig från sin ”bästa” sida med ösregn tyvärr!

Igår då husse var på SM fick De Grå prova på uppletande med mattis och trevliga klubbkompisar. Både Loke och Acke hade varit duktiga och tagit in de flesta föremål och Acke hade hållit någotsånär till den vallade rutan. Skönt att det inte blev ”kommunuppletande”!

Våra promenadvägar här i området är inte så många så det är alltid upplyftande att få lite sällskap. Igår kväll hade vi sällskap med de söta Cockertjejerna Alice och Saga med matte.
Enligt en del av Cockermattens bekanta så är stora hundar farliga så för att bevisa att så inte är fallet tog vi nedanstående bild.
(Innan någon kommenterar så är jag medveten om att Acke inte tycker att sånt här är kul!)

Plötsligt händer det! Det är ju en slogan som används i ett berömt lotteri. Tyvärr har inte det hänt här i AckeLokeBo ännu men under lägret fick mattis till en bild som jag tyckte var värd att göra något bättre av än att bara spara i datorn. Så jag beställde en canvastavla av bilden som jag hämtade igår. Tavlan hänger nu i vardagsrummet på ”paradplats”. Måste säga att jag kan titta länge på den! Skulle gärna vilja ha den blicken av Acke varje gång vi tränar! Nedan kan ni jämföra ”orginalet” med tavlan.

 

 

Avslutningsvis skulle jag vilja öppna en liten grattishörna:
Stort grattis till bästa Farmor och Farfar som idag firar brölloppsdag. Om det är ormskinn, papper eller fjäder vet jag inte. Men många år är det!
Stort grattis till Loke som i veckan blev morbror till 10 st Bouviervalpar som såg dagens ljus i Sundsvall.
Stort grattis till Moa som imorgon fyller 6 månader! 

Nu är det bara en bokstav kvar i den här alfabetsbloggen, så nu funderar vi en massa på vad nästa inlägg skall innehålla! Till dess:

”Be careful out there”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ä som i Ägrett*

  1. mona 2 skriver:

    det går ju att googla 😛

  2. Har googlat jag! Hoppas nu bara att ö inte betyder ösregn varken i skrift eller från himlen!

  3. Anna skriver:

    Syftar du månne på svansen i bild?:)

  4. Farmor o farfar skriver:

    Farmor o farfar tycker också att ”plym” passar och tackar samtidigt för gratulationerna. Det blev älgfile med rödtjut till middag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s