Läger, Norrlands Guld och semester


Börjar med en reflektion över det sista. Det är konstigt att tiden ibland kan gå så fort och ibland så sakta! Särskilt konstigt är det att tiden ibland verkar stå stilla, typ en vanlig arbetsmåndag känns som den är ungefär 14 dagar lång medan en semestervecka bara visslar förbi såsom en Sputnik på himmeln! Sådan var hursomhelst känslan vi hade då vår lägervecka i Sundsvall var över. Den började och helt plötsligt var den slut! Riktigt vad vi pysslade med under veckan får vi väl fundera över senare i höst! I år kändes det ”på riktigt” igen, dels för attt vi var tillbaka där vi brukar och även då några kära kompisar också var tillbaka efter några års frånvaro från lägret

För första gången var vi med i den så kallade ”Elit-gruppen”, huruvida det är ett mått på vår och våra hundars kompetetens eller kompetensen inom rasen får ni kära läsare själva fritt spekulera kring. En liten men naggande god grupp med Acke, Loke, Crocket, Engla, Kotten och vår instruktörs BC, Skoj hann med mycket under veckan. Mest fokus inom gruppen la vi på skogsarbete, där Loke fick lära sig att leta spår, början till spårupptag i ruta, Husse fick ställa sig i skogen med Loke och mattis på ca 15 meters avstånd. Husse viftar med Loke’s ”kampis” och går sedan iväg ut i det stora Sundsvallsskogarna medan mattis tog undan Loke för en stund. Efter ca 15 minuter var det sedan dags att låta Loke leta upp spåret och hej vad det gick! Inga problem att hitta spåret och valde rätt håll alla gånger! Farten i spåret var det bara mattis som inte uppskatttade alla gånger!
Acke har fått köra två appellsök där det första gick riktigt bra medan det andra gick riktigt dåligt! Hoppas attt bristen på vind var orsaken! Några spår har husse och Acke också hunnit med med varierande resultat. Acke tränade spår och husse ”döende svanen”/kraschlandning i spårskogen.

Att hundar är imponerande vet väl de flesta, men i onsdags slog De Grå mig med häpnad! Husse och De Grå var ute på en svampplockarpromenad som blev lite onödigt lång då vi hamnade vilse i de djupa skogarna. När vi kom på rätt stig igen och hade avverkat 6 km promenad dök bägge De Grå 90 grader vänster från stigen och satte ned nosarna på något svart fingertjockt, 10 cm långt. Några mängder orm skall i inte finnas i trakterna men rent instinktivt blev det ryck i kopplet och ”NEJ” som gällde. Det svarta låg dock helt still och visade sig var en tappad svampkniv! Inte illa, vanliga brukshundar brukar leta 4 alt. 6 föremål i en ruta som är 50 x 50m. ”SuperBouvierna” kör 6 km uppletande! 🙂 (De grå fick lite medhavd Frolic då nerverna hade krupit under skinnet på husse igen)

Husse och mattis dubbla vaccinationer mot valpsjuka visade sig fungera under veckan trots att vi träffade både 5 månaders, 4 månaders, 10 veckors och 5 veckors Bouviervalpar. Ingen ny invånare i AckeLokeBo synes än trots att många var bedårande söta och mysiga! Avfärden i lördags efter lunch genomfördes med dubbla känslor, skönt att få vila efter en vecka, tråkigt att det är ett helt år kvar tills vi får träffa gamla och nya trevliga rasfränder igen.

 

Nu är vi uppe i AckeLokeBo ver.2, torpet uppe i Jämtland och har drabbats av ”Guldfeber”. Tyvärr inte det ädla grundämnet men dock de ätbara hjortronen som står på myrarna och bara väntar på att bli plockade. Att plocka hjortron är närmast som att beskriva som ett långt ”workoutpass”. Först en rejäl ”powerwalk” som uppvärmning för att komma ut på myren där de står och väntar. Sedan är det ett långt pass med knäböjningar, gärna en böj för varje hjortron. Som avslutning följer sedan ännu ”powerwalk” tillbaka till bilen/utgångspunkten och det vete f..n om inte myren lutar uppåt då man skall tillbaka, för det går tyngre på vägen tillbaka. De där trådarna som göra att bakdelen sitter uppe känns som väl spända fiolsträngar då man är klar för dagen.

De Grå uppskattade hursomhelst att komma hit i lördags, på söndagen låg det mest utslagna och sov förutom de stunder då behov 1 och 2 skulle klaras av. Det frestar på attt vara på träningsläger!

Jag har ett par härliga bilder till denna blogg, men Felia och jag är intte alls överens här uppe just nu när det gäller hastighet på det sk. mobila bredbandet. Frågan är om inte röksignaler hade gått fortare!

Ha dett bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Läger, Norrlands Guld och semester

  1. Anna skriver:

    Låter som ni haft en toppenvecka! Förstår precis det där med tiden. Sju månader med Gry känns ungefär som en halv arbetsdag:)

    Tur att det inte var jag som fick umgås med så många valpar. Vet inte om mina hanar fungerar vattentätt som vaccin haha

  2. Farmor o farfar skriver:

    Vi uppskattar besöket av de grå med bihang och för hjälpen med att plocka guldet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s