”Loke competion Tour”


Låter riktigt proffsigt i alla fall! 🙂
Kallevagnen med flock avgick i fredags i riktning Mjölby där mattis och Loke hade kommit med på lägre spår. Så här efteråt blev det en dyr tävling en sisådär 400:-/ hittad pinne. Efter 4 pinnar tog spåren efter vildsvin över Lokes kalibrerade näsa och de var tvugna att bryta. Men skam den som ger sig som genom ett under hade de också kommit med på tävling på Knivsta BK idag. Snabb som blixt for vi upp till Knivsta igår och tillbringade natten där. Imorse var det samling kl 8:00 för lottning och mattis drog nummer 7 med påsläpp straxtt efter 10:oo.
Efter lång färd mot ”djupa skogen” och en del väntan så var det dags för påsläpp som gick bra med betyg 9/8,5. Sedan gick husse och spårläggaren och sattte oss i närheten av slutet och en nervös väntan tilltog. Rätt var det var så sa spårläggaren ”nu har det gått 20 minuter”. Husse började fundera i banorna att gå och hämta Acke i bilen för operation ”Rädda mattis ur djupa skogen”, men precis då hörs ett knak i skogen som sedan följs av ”titta vad matte hittade!” och en överlycklig matttis dök upp i  skogen med 6 pinnar och slutet med en spårtid på 22 minuter.

Sedan återfärd till klubben där ett blött förtält väntade på att tas ned då regnet hade nått Knivsta. Efter lunch var det dags för budföring för de 6 hundarna som var kvar efter spåren. Budföring i ösregn kändes som en riktig utmaning. Inte blev det bättre av att ingen hund innan Loke sprang på budföringen då han startade som 4:e hund. Men ibland förvånar han oss, inte var det  Formel 1 fart men ”Loke”motivet tuffade på över planen i god fart och brydde sig inget om skotten. Bara fram och tillbaka som SJ i fornstora dagar då tågen gick! Så efter specialen såg det riktigt bra ut!

Som den nogranna betraktaren kan se så avstod mattis efter en del vånda platsliggningen, då Loke på senare tid har visat reaktioner på skott under detta moment. I backspegeln ett helt rätt beslut då endast 2 hundar av 5 fick poäng i detta moment. Inga slagsmål eller så men lite rörigt var det!

Sedan kom den där lydnaden också. Inte så mycket att orda om men dom lyckades skrapa ihop så att totalpoängen blev 350,25p och fixade ett godkänt resultat i lägre spår! Det räckte också till en 3:e plats så återigen fick mattis gå upp på prispallen!

Då mattis hade två mål med helgens tävlingar, att komma runt ett lägre spår och få ett godkänt resultat så får vi väl sammanfatta helgen som riktigt lyckad!

Då en blöt Kallevagn anlände till AckeLokeBo väntade sedan ”världens sötatste Moa” på farmor för att gratulera henne!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Loke competion Tour”

 1. Farmor o farfar skriver:

  Gammelfarmor o gammelfarfar gratulerar till de två risgrynen o naturligtvis Mona o Lokes prestation,

 2. Åsa skriver:

  Härligt Mona & Loke!!! Jag blir så jättegla’ när jag ser att fler & fler börjar tävla med sina bovvar 🙂 Här har det ju varit stiltje på tävlingsfronten, men vi e’ på G, hahahaha… Har anmält Dizzy till appell, och funderar på att prova starta Diezel i högre (hrm). Cayenn ska jag sätta igång på bevakning, så vi kommer ut där oxå! Ha det bäst & kramar från skåne

 3. mona 2 skriver:

  STORT GRATTIS till Mona nr 1…(Moa ser ut att trivas ) 🙂
  Hälsar den ständiga 2an.

 4. Barbro skriver:

  Kul, Grattis nu är det bara att köra vidare

 5. Anna skriver:

  Härlig bild på Mona och Loke! Grattis igen:)))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s