”Acke Victory Tour”


Häftig rubrik och dessutom sann! Dock skall man väl inte dra så stora växlar på en seger där vi var de enda deltagarna. Men för att ta det från början:
Bovvemobilen avgick i riktning mot Enköpings BK alldeles för tidigt imorse. Samling och lottning kl. 8:00, på något konstigt sätt fick vi startnummer 1! 🙂

Straxt innan 9 var det så dags för sök för Acke. Den anvisande banan var något av de värsta jag har varit med om. Redan från vägen såg jag att detta skulle inte bli lätt. Tallskog med stora stenblock ( > 1m) utkastade mest överallt i terrängen!

Då jag satte på skynket började Acke inse vad som väntade, spring i skogen! Mycket skall var det medan jag ”klädde” honom i arbetskostymen. tyvärr tyckte han att han kunde kosta på sig ett/några skall även innan jag skickade honom första gången. Ut for han för att aldrig mer synas, det var hursomhelst känslan jag hade. Men efter en i mitt tycke alldeles för lång stund hördes ett eftterlängtat bekant skall utifrån skogen. Här började också mitt elände för resten av dagen, då jag likt Bolt skulle sprinta ut i skogen kände jag hur det smärtade till i ena vaden. Känslan var liksom om en golfboll plötsligt hade hamnat inne i vaden och husses steg blev långt ifrån Bolt liknande ut till Acke som hade hittat en figurant inkrupen i en gran. Haltade tillbaka till stigen och skickade till höger, Acke var ute länge för att sedan dyka upp på stigen igen. Skickade om igen på höger sida och efter en stund så hördes det bekanta skallet igen! Fick beröm av figuranten för fin markering med långt avstånd från densamma. Domarna hade dock ”åsikter” kring skall och oavsökt område och betyget blev 7/7.
Snabb återfärd till klubben, där ”operation rädda husse” vidtog. Bilens Första Förbandslåda innehöll saker för artärblödningar och småskråmor medan hundarnas faktiskt hade en sorts linda som fick bli förband över vaden som nu gjorde j….gt ont. Funderade om jag skulle bryta men tänkte att vi provar med budföringen iallafall. Denna vidtog efter lång väntan på att att spårhundarna skulle komma tillbaka.
Som ensam sökhund fick vi startnummer 1 och Acke satte ribban direkt genom att springa fort-fort och snyggt med 10/10 som betyg.
Efter lunch var det så dags för den eländiga lidandet som det oavsiktligt blev skrivet då jag skulle uppdatera på facebook från min telefon. Lydnaden blev mest ett lidande med låga poäng på det mesta. Att husse linkade fram på ena fotens tår gjorde inte lidandet mindre, kan lova att ”språng-marsch” inte var kul! Överraskningen idag var att Acke tjuvstartade på apporteringen! Tror aldrig han gjort det förut! När det var dags för hoppet så fanns det inte en enda minnesbild kvar från gårdagens träning och ännu en 0:a var ett faktum!
Platsliggningen gick bra med 9,5/10 som betyg. Tror domaren drog för att jag sa ligg 2 ggr, eller så uppskattades inte putsningen av päls som Acke tyckte var nödvändig en liten stund.

Sedan vidtog prisutdelning och vi fick kliva högst upp på prispallen och mottaga applåder och priser. Enköpings BK har samma typ av priser som vi så förutom hundmat och pokal fick vi ett presentkort på 1-års veterinärvårdsförsäkring i det bolag där han redan är försäkrad! Frågan är om Acke inte gick plus idag ändå trots missad uppflyttning!

Nu får vi hoppas attt husse’s vad repar sig så vi kan träna lite mer lydnad innan nästa tävling som är om 2 veckor! Vi stoppar poängen från söket, budföringen och platsen i vår ”burk” och hoppas kunna ta fram dem igen nästa gång!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Acke Victory Tour”

 1. Anna skriver:

  Bra jobbat – och en ny chans har ni ju dessutom snart ser jag =)

  Hoppas husse blir återställd snabbt!

 2. Piia skriver:

  Låter som en (o)lidligt spännande dag.Duktig husse som fullföljer.=o)

 3. fam kans skriver:

  Skam den som ger sig!!!!!! Jag tycker ni va superduktiga!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s