Inte mycket nytt under solen …


Och den har börjat gå ned oroväckande tidigt på kvällarna. Vi, de tre Grå, är precis hemkommna från en svampplockartur i skogen. Tänkte förena lite nytta med nöje, nöjet är att plocka svamp och nyttan är att röra på husses kropp samt att man kan gå där i skogen och fundera på saker som dyker upp här i livet. Men då detta inte skall bli en ”gnällblogg” så skall jag inte plåga er med såna saker här.

Tränat skule vi ha behövt göra mycket sedan tävlingen i Enköping, men husses vad och jobbresa till Tyskland har gjort att dagarna försvann fort. Stort tack till farfar som hjälpte till att passa de två Grå!
Husses vad är i det närmaste återställd, även om jag inte är riktigt lika snabb som Bolt då jag skall springa.

Något annat som tog angenäm tid i helgen var dopet av världen sötaste barnbarn, Moa.
Dop i Järfälla kyrka i lördags. Husse är ju inte särskilt kyrklig, men prästen lyckades hålla cermonin på en trevlig nivå och sedan var det lättare mat och tårta i församlingssalen. Omkring 40 personer hade samlats till denna cermoni. Så här charmig var den dagens huvudperson under förtäringen. Gissa om farfar smälter!

Ett anant sätt att koppla av och rensa i hjärnkontoret för husse är att krypa in i sin ”snickarboa”. Så lite tid spenderades där innan dopet för att tillverka en ”Gungo-Hund” till Moa som doppresent. Försökte få till det lite som en Bouvier, den första huvudprotypen såg ut som en spaniel enligt mattis, så det var bara att börja om igen. För att få ”handtag” så fick det bli kuperade öron på Gungo-Hunden.

Har ni orkat läsa så här långt så rekommenderar jag att ni även besöker http://heavydutybouvs.se/wordpress/2011/09/om-avel-och-bouvieren/! Här har en av våra Bouvierkamrater skrivit ned sina tankar kring avel och Bouvier, men enligt mig så rör det rimligtvis alla raser och i synnerhet raser med få individer i Sverige. (Du är klok du Anna!)

På lördag är det dags att hålla tummarna igen! Söktävling för Acke på SSBK, vi hoppas att det är den dagen som Acke svara då jag ringer istället för att mötas av ” Hej, du har kommit till Acke’s ………..” 🙂

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Inte mycket nytt under solen …

  1. Anna skriver:

    Tack för de fina orden och jag hoppas du får önskat svar vid nästa uppringning till Acke, eller kanske chansa på ett sms!;)

  2. mona 2 skriver:

    Jag tycker att du som omväxling ska glömma alla tele nr,sms ,ip nummer och bestämma att DET SKA GÅ BRA ! För det SKA det och det och KAN det och det GÖR det !!!! 😉

  3. Christina skriver:

    Vilken fin present! Det är klart man ser att det är en Bouvier;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s