Det tar bara lite längre tid!


Som många av er redan vet så lyckades Acke och jag idag bli uppflyttade till lägre klass sök! Har man inte upplevt känslan tidigare med uppflytt så kan jag meddela att det är en riktig skön känsla!
Samling på SSBK idag 8:00, vi drog startnummer 1 precis som förra gången. Hade en skön känsla då vi satt och väntade på att bli framropade till rutan. Bara nervös för eventuella skall eller tjuvstart innan jag skickade. Satte på Acke ”kostymen” en bra bit innan rutan och då sjöng han verkligen upp sig med en massa skall. Men då vi kom upp till rutan så var han tyst och koncentrerad. Av med kopplet och in i rutan. Han hade visat mest inttresse åt vänster och med ett ”sök” och knix med benen så for han ut och efter bara en lite stund så hördes ett efterlängtat skall ute i skogen. Transporten in till stigen gick bra utan ”missöden”. Så sen var det bara att skicka åt höger och återigen hördes Acke’s skall ute i skogen!
När vi kom in till stigen så hade domarna en kort överläggning och gav oss 10/10 i betyg! Total effektiv söktid 52,6 sekunder!
Detta blev dagens toppnotering både betygsmässigt och tidsmässigt.

Budföringen är väl det moment som Acke älskar mest så här gick det också som en dans! 10/10.

Platsen fick vi samma betyg på. Här blev jag nog lite nervös då knak och brak hördes från skogen från svampplockare eller liknande och Acke hade stundtals lite ”giraffhals”.

Känslan jag hade efter platsen var att fixar vi det inte idag så går det nog aldrig! Hade ett litet snack med Acke och talade om att nu behöver vi bara 84 poäng för att greja uppflytttning.

Betygen på lydnaden behöver vi väl inte gå in på i detalj, men vi fick betyg på allt utom hoppet, där han som vanligt inte hade hört talas om det kommandot utan satt som ett UFO och förstod inte ettt dugg!

Så med ungefär 6 poäng tillgodo så fick vi uppleva känslan av att bli uppflyttade till nästa klass. Placering? 5:a men det spelar ingen roll en sån här dag!

Så här glad var husse direkt efter prisutdelning då jag blev gratulerad av en klubbkamrat som tävlade i spår.


Foto: Piia Nora

Jag skall inte försöka mig på ett tacktal liknande Oscarsgalan men vill ändå passa på att tacka BK-kompisarna som vi tränar sök med, BK-kompisar som alltid försöker uppmuntra mig då det har gått emot samt alla Bouvierkompisar som också har uppmuntrat oss hela tiden!

Det tar bara lite längre tid ibland och speciellt om man har en Bouvier 🙂

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det tar bara lite längre tid!

 1. Vissa behöver några år i varje klass ju! Nåja, du har gjort det bra, Acke är inte den lättaste hunden jag träffat precis men en härlig individ är han!
  Dags att vässa träningen nu för sikte på lägreklass! Härligt! Grattis igen!

 2. Gunvor skriver:

  Vad kul. Jag vet minsann att rasen inte alltid är det lättaste att övertyga vad som är bäst ”för dom”;) Men när det går, så djäklar vad dom kan!!
  GRATTIS!
  /Gunvor

 3. Grattis grattis! Vad ni är duktiga som kämpar på! Superskoj att ni grejjade uppflytten nu! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s