Grabben som inte tog chansen!


Idag var det så dags att ge sig in i hundutställningarnas underbara värld. Loke skulle ställas ut på Gävle BK’s officiella utställning. En enda Bouvier skulle representera rasen där. De senaste dagarna har gått åt till att putsa, klippa och borsta så att han skulle vara extra fin till idag. Får vi säga det själva så var resultatet ganska bra:

Så chansen att bli bäst i rasen kändes ganska utstakad liksom vägen till Gävle var.

Efter lite väntan så var det så dags för husse och Loke att äntra den magiska ringen och bli bedömda av domaren. Redan då vi ställde upp så talade domaren om att här kom en ”dominant hane”, för det syntes på hur han bar sin svans. Sedan skulle det klämmas och kännas och i samband med det kunde några mutter/morr höras från Loke. Inte blev hans uppträdande bättre av att en Boxer uppehöll sig väldigt nära i andra ringen (Loke gillar inte Boxer!) Vi lyckades att springa runt och fram och tillbaka utan några större incidenter och i trav och sedan skulle domen förkunnas. Man slog hit och dit i böcker/regler och det slutade med ”Sufficient”. Så lågt man kan komma utan att bli diskad eller ej bedömd.
Förutom önskan om lite mer vinklar bak och lite tyngre öron så var allt bra. Sedan kommer det: ”Visar för mycket dominans i ringen både för husse och domaren, priset pga. av dettta”. Domaren kunde dock undslippa sig att Loke var en snygg hund, men ”dominansen” gillades inte.

Detta var ju inte riktigt vad vi hade tänkt oss/hoppats på, så vi for iväg och hittade en skog full med trattkantareller. Nedan en av de två korgarna som det tog en j….a tid att rensa.

När sedan husses och mattes magar började skrika och vi kände att vi behövde tröstäta lite, så hittade vi strutscafet utanför Månkarbo där man serverade ”helgbuffe” till rimligt pris. Väl där var vi ju bara tvungna att kolla in strutsarna:

På bilden synes alltså en mycket dominant ”struts” som kan hålla svansen själv.

Nåja, vi är medvetna om Loke’s humör, men att tolka det som dominans är nog lite väl enkelt. Att påstå att han visade dominans mot mig vet jag inte hur det kom in. Men, men ger man sig in i leken så får man leken tåla och gilla läget!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Grabben som inte tog chansen!

 1. mona 2 skriver:

  det är bättre med ” riktiga” tävlingar ;)) Mycket enklare ! :))

 2. peggy skriver:

  Konstigt det där att det ska klämmas extra och hårt när hunden inte uppskattar det medan den glada gamängen kommer undan med en snabbtitt!
  Undrar vad domaren vill åstadkomma?! Visa att han/hon inte räds eller försöka ”dominera”!
  Typiskt med Boxern! Nåja, vi alla vet att Loke är ett snyggt exemplar av sin ras!

 3. Farmor o farfar skriver:

  Instämmer med föregående talare/skrivare

 4. Åsa skriver:

  Jag håller med alla föregående ”talare” :). Loke är en snygg representant för rasen & vanliga tävlingar ÄR lättare, hahaha… Ställde min valp igår- och missade HP för han var för ”valpig”?!? I 4-6 månaders klassen, hahahaha…… ”En lovande hane, men behöver ringträning, därför håller jag HP!”- jaja, vad ska man säga- alla kan ju inte va’ utställningsfantaster, som tur är 🙂 Kram på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s