En riktigt bra helg!


Vad är receptet på en riktigt bra helg? I fredagskväll då husse satt vid datorn och skrev på FB så var det en av FB-vännerna som skrev ”Tagga ned!” då jag rabblade upp vad som stod på programmet denna helg. Sökträning, finbesök(Moa) och KM idag. Faktum är att en sån här helg var riktigt bra för att ”tagga ned”. Vi har fått göra det vi tycker är roligt tillsammans med trevliga mäniskor samt att vi har fått träffa världens bästa barnbarn (med föräldrar).
Sökträningen igår gick riktigt bra! Acke först ut av De Grå och helt det gick helt OK. Husse glömde visserligen planen för att träna tomslag, men Acke hade roligt! Dagen överraskning var Loke som for som ett X2000 genom skogen och skällde glatt på figgarana. De Grå och jag hade inte mycket mer än kommit hem förrän Moa kom på besök. Dagen till ära så gick hon uppför delar av backen till AckeLokeBo! Inte själv, men på två ben!

Idag stod klockan på 5:45, med samling på BK kl 7:00. Husse gick ut ett lägre spår till den som senare skulle visa sig vinna KM Bruks! Fram på förmiddagen var det dags för Acke o husse attt för första gången prova hur det är att tävla lägre sök tävlingsmässigt. Valde att skicka första skicket åt höger vilket belönades med träff och skall på en gång! Acke kunde t.o.m. (tyvärr 🙂 ) pussa figuranten. Sedan träff på första skicket på vänster sida. Sedan fick vi ett långt tomslag men han kom tillbaka till stigen! Sedan då jag skickade till höger så började jag tvivlade lite på Acke då intget skall hördes trots lång tid ute i skogen och bara 10 meter kvar till slutet på banan. Men rätt var det var hördes mer efterlängtade skall långt ut i skogen där Acke skällde på den dolda figuranten i lådan. Tydligen hade han rantat runt lådan ganska länge inna han skällde. Betyg 8,5/ 9 var vi hursomhels jättenöjda med!

Foto: Casi Artmann

Sean var det dags för budföring. Normalt Acke’s paradgren, men idag var det 100m och på vägen tillbaka så tog orken slut med dålig fart in till husse på slutet som följd.

Foto: ”Billy o Jompe”

Efter lunch var det sedan dags för mattis o Loke att äntra ”manegen” i lkl1, och det gjorde dom med den äran! Det enda lågvattenmärket vaar läggandet där de fick en 5:a, resten av momenten fungerade riktigt bra och hade det varit en officiell tävling hade dom fått ett 1:a pris med 161p!

Foto: det ser ni! 🙂 (Husses mobil på långt avstånd!)

Idag räckte poängen till för att bli Klassmästare Lkl1 med pokal till prishyllan!

Husse och Acke slutade till slut på en hedrande 6:e plats (sist) bland de som fullföljde tävlingen i KM-bruks. Men någon skal ju hamna där också! 🙂

Nu laddar vi om för RM för Bouvier kommande helg och hoppas det går bra för oss där också!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En riktigt bra helg!

  1. Peggy skriver:

    Säga vad man vill om Acke men i sökskogen är han duktig! Hopp ( dubbelmening här) om framtiden:-)

  2. Farmor o farfar skriver:

    Jättebra gjort av hundarna med medföljare. Grattis Mona! Tur med vädret också.

  3. mona 2 skriver:

    Det låter som en TOPPEN HELG ! Det finns ”hopp” om att nästa helg blir nästan lika bra ! (Moa kan vi tyvärr inte lova in ) 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s