Batteriladdning


Konsten att ladda batterier har nog lika många teorier som det finns elektroniker, skall man sedan ladda mänskliga batterier så finns det nog ännu fler. Att tävla och träna hund är ett sätt, men skall jag vara riktigt ärlig så är det nog inte det som ger husse den där ”kicken”som man ibland behöver för att orka med det dagliga livet. Men idag var det dags, mattis hade övergivit oss för avelskonferans och då jag slog upp mina melerade efter en efterlängtad sovmorgon så var dagen så där bra som en bara en riktigt bra höstdag kan vara. Solen lös, igen direkt vind, lagom temperatur och outforskade områden fanns att besöka här på ön. Så efter en snabb frukost så drog vi iväg ett par kilometer med Bovvemobilen när den var parkerad så ställdes husses leksak GPS in med kurs Långviksträsk.
 Och efter cirka en timmes promenad med lite stopp för svampplockning, måländring( stoppa De Grå från att fälja viltspår alt vittring) så kom vi fram till platsen för vårt mål. En i mitt tycke mysig tjärn som ligger där mitt på ”vår” ö. Verkar vara lite svårt att bada där då det är gungfly i strandkanten, men hit skall vi igen vid olika årstider!

Svamp fanns det i  mängder! Tror nog att jag aldrig har gått förbi så mycket svamp i mitt liv. Men då ovanstående kom i vår väg så var jag ju bara tvungen att stanna och plocka! skall erkännas att det blev lite vanliga trattisar också. (Alldeles för många då de skulle rensas).
Hursom helst så efter ca 2 timmar var vi tillbaka vid bilen efter att ha funnit våra egna vägar genom skog, över klipphällar, genom porsmyrar och uppför och nedför berg! Kan det bli bättre?

Förra helgen var vi på Riksmästerskapen för Bouvier des Flanders. 10 st Bovvar skulle i envig slåss om titeln Riksmästare. Då älgjakten pågick i skogarna kring Degerfors/Karlskoga där vi var så fick skogsarbetet ersättas med ängsarbete. Inte Acke’s bästa gren skulle det visa sig då Acke och jag bara hittade en pinne och ett halvt slut. (Jag hittade det) Loke och mattis var dock duktiga och hittade alla pinnarna! Efter lunch så var det sedan dags för lydnaden, 6 stt i appell och 4 i lägre klass (De Grå och två till).  Både Acke och Loke avstod platsliggning med skott på deras tränares inrådan. På budföringen hade Loke fel fokus på vilken mottagre hann skulle springa till. (J som var TL luktade kanske löptik? 🙂 ) Acke däremot, som sprang sin första budföring med skott här, visade en än gång vad hann tycker är kul! Visst, hann tittade mot skottet men sprang vidare så fint!
Resten av lydnaden gick väl ungefär som det brukar och då det var dags för prisutdelning så hamnade Acke och husse på 7:e plats och mattis och Loke på 4:e. På söndagen innan vi åkte hem blev det lite lydnad med M2, J och E.

Vi passar på att tacka June för mat och annan förplägnad i ”Casa Jatko”, alltid lika trevligt. När vi ändå håller tacktal så vill vi tacka Mona2 och June för ett trevligt arrangemang!

Tills vi hörs igen, ha det bäst!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Batteriladdning

  1. mona 2 skriver:

    vaaa !! Var det lydnad vi tränade ? Undra på att det gick så tokigt ! 🙂
    M2
    (men visst var det trevliga dagar !)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s