Husse är fortfarande bäst ……..


på lydnad med Loke! Det är ju kul att få vara bäst på något! Men om vi skall bli lite allvarliga så var vi idag iväg med Loke till Bro-Håby BK för tävling i lydnadsklass 1. 12 deltagande hundar i morgonens tävling (det fanns en senare också), Loke och mattis hade fått startnummer 6 vilket passade som en handske. Han fick ligga plats längst ut på en kant. På väg in till planen passade han på att morra på en nästanrottis med startnummer 5, (som var rädd för långhåriga hundar fick jag reda på senare), men mattis var duktig och fick ordning på honom. Efter omkring en minut så reser sig hund 4 och går fram till hund 5 och börjar nosa på denna som också reser sig. Husse’s redan korta naglar hann under de sekunder som gick innan dessa två var under kontroll samt mattis var tillbaka och hade Loke kopplad igen. efter en paus var det sedan dags för omläggning som kändes ungefär två timmar lång, men det gick bra.
När det sedan var dags för lydnaden kändes det som att idag fanns det en riktig bra chans till det eftertraktade 1:a priset. Husse hade tittat på domaren betygsättning som i mitt tycke var snäll med tanke på de Dk som en del förare använde. Vettig domare som istället för att rota i bland molare och huggtänder kollade om hunden var tillgänglig och idag var Loke på bra humör och hade inga problem. Linförigheten gick inte tillräckligt bra då Loke dels var distraherad av publik med hundar samt en kvist eller dylikt på ena baktassen.
Läggandet blev ett hyfsat ställande och det ger dålig utdelning. Resten av momenten var kring 7 så tillslut blev det 146 poäng och ett andra pris. (Husse hade 157p då Loke och husse debuterade, därav rubriken) Högst upp på prispallen kom en en jätteduktig St:Bernahardshund! Ibland tycker vi att vi har stora hundar, men den här var gigantisk!

På vägen hem passade vi på att åka förbi Moa’s nya MoaBo. Lägenheten dit hon och föräldrarna flytttar kring jul. Har ni inget för er så är C och S gärna tacksamma för lite flytthjälp!

I går tränade vi sök, som vanligt. Tomslaget som Acke gjorde var inte det bästa, men han kom tillbaka till husse! Figuranterna under en pressening var lite skumma och det tar längre tid innan han skäller, men det kommer tillslut. Loke tyckte till och med att det var jätteskumt då husse låg under en pressening.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Husse är fortfarande bäst ……..

  1. Peggy skriver:

    Puh! Skönt att det gick bra med platsen! Synd på ställandet, annars hade det nog räckt!
    Nu hålls tummar för det andra ekipaget team AckeLokebo till helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s