Debuter


Idag har Acke och husse gjort flera debuter, en del önskade andra mindre önskade! Samling på SSBK för lägre sök vid 8 imorse. Vid lottningen fick vi nr 7 av 8 ekipage, så det blev en hel del väntan innan det till slut blev vår tur. De som hade lägre startnummer än oss kom ned från skogen med blandade kommentare och uttryck. Spektrumet var allt från nöjda med bra betyg och alla figgar hittade till mindre nöjda och 100m tomsök! Alla nämnde dock Bergväggen! som skulle finnas på ena sidan av sökbanan.

Efter lite korvuppladdning blev det till slut vår tur att prova våra färdigheter i banan som i husses huvud numera hade börjat jämnställas med St: Gotthards-passet. Kollade Acke innan banans start och tyckte att det fanns mest intresse åt höger men då vi klev in i banan så bytte fokus åt vänster så jag skickade ditåt och fick också en aning om hur bergväggen såg ut. Acke for ut som en oljad blixt för att efter en stund visa sig på toppen av väggen samtidigt som ett prassel från en pressening hördes, efter en stund också ett skall. Jag startade ut i skogen men blev tillsagd att stanna på stigen av domaren. Acke kom in till stigen och jag skickade åt höger som visade sig ge träff på en gång!

Skickade sedan åt vänster igen och jag vet inte om Acke hade gömt nedanstående utrustning någonstans i pälsen men efter en stund hördes efterlängtade skall från samma punkt som innan.

Men husse kände att han behövde något liknande då jag skulle ut till Acke på påvis! Nåja, han skötte sig hos figgen, men valde en helt egen och längre väg då vi skulle tillbaka till stigen igen. skickade sedan åt höger igen med tomslag som följd. . Nu började problemen och ovana spela in, skall jag skicka åt vänster igen mot berget eler skicka en gång till åt höger? Tyvärr valde jag mot berget och Acke hittade en väg upp igen men ingen figge.Kände nu att tiden började bli knapp och försökte få in honom till stigen igen, men Acke hittade ingen bra väg ned och tiden gick ut. Betyg 5/6 blev resultatet. Inte riktigt det vi önskade, men efter lite räkneövningar så kunde ju eventuellt ett godkänt resultat fixas om Acke sprang budisen.
Denna var det sedan dags för efter ännu mer väntan. Starten såg bra ut
men det riktiga fokuset och farten fanns inte där. Då han sedan skulle springa tillbaka till mig så valde han att springa till matte istället! Hon hade sett att han inte sprang rent på väg till mottagaren och om det var hälta/ont, andra hundar intill planen, skottet eller en kombination av allt som gjorde att han valde att springa till matte får vi nog aldrig veta.
Att köra lydnad med en haltande hund som dessutom inte har en chans att bli godkänd kändes dumt så vi åkte hem och vilade och smälte alla intryck istället. Vi får se hur det blir med tävling nästa helg!

Note to myself: Skicka dit hunden markerar första gången! Skicka inte mot bergväggar! 🙂

Ha det bra i mörkret!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Debuter

 1. Anna skriver:

  Klokt att inte fortsätta. Hoppas Acke blir bra i tassen fort!

 2. mona 2 skriver:

  Vem F skulle inte halta om man blev skickad rakt in i bergväggen ? ;))
  Hoppas det var något tillfälligt och att hältan går snabbt över !

 3. svallandesvart skriver:

  Trevligt att träffa er idag! Trist med tävlingen och hoppas han nu mår bra, men vi var nog värst med våra 100m tomslag. 🙂
  Johanna & Borka

 4. Farmor o farfar skriver:

  Du är riktigt klok med hundarna! Vem skulle vilja springa haltande och inte kunna göra sitt bästa

 5. Görel skriver:

  Det är alltid kul att läsa era bravader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s