Lura Acke!


Idag var det återigen dags för veckans normala höjdpunkt. Sökträningen!

Bilden ovan visar husses försök att idag lura Acke (Bana från höger till vänster). På ena sidan figgar som omväxlande låg nära samt långt ut. På andra sidan omväxlande figurant under pressening och figurant ca. 10m från presseningen. Figuranter nära kan ju alltid vara kul att prova för att se om näsan är på redan då hunden springer ut. Tanken med presseningen är att få Acke att skalla på figgar under såna då vi hade lite problem med det då vi tävlade. Men samtidigt vill jag inte att han skall skalla på presseningar utan det skall vara en figge under densamma också.

 

Idag var det en laddad Acke som väntade på sin tur då han satt uppbunden vid ett träd. Skallövningar kan vara ett annat ord. Hur gick det då?

Började att skicka ut honom mot presseningen på höger sida. Med ett leende på läpparna såg jag en ”flygande köttbulle” fullkomligt studsa ut i skogen mot presseningen. Då han kom ut till figgen under presseningen så kom skallet på en gång!
Tillbaka på stigen så skickades han ut på vänster sida, god fart ut och jag trodde att jag hade lurat honom men då han hade sprungit förbi figgen ca. 5m så slog det inbyggda ABS-bromsarna till och han tvärvände och började skalla!

Sen var det dags för det jag trodde skulle bli riktigt svårt. Pressening utan figge under. Acke for ut i lika god fart mot presseningen som första gången, nosade lite på den och sprang sedan till figgen och skallade! Full pott!

Resten av skicken gick lika bra och med ett leende på läpparna kunde vi gå tillbaka till Bovvemobilen.
Mattis och Loke tränade också idag. Loke verkar ha fått smak på det här med sök nu, god fart i skogen och inget problem att skalla på figgarna. Riktigt kul att se!
Efter som vi hade varit så duktiga så avslutade vi med lite fika i klubbstugan. Gott va!

Ha det bäst!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lura Acke!

  1. Barbro skriver:

    Vad roligt, men nog hade ni väl kunna unnat er en bakelse efter en så bra träning =)

  2. mona 2 skriver:

    Det e fult att ”luras ”,fick jag lära mej redan som barn ! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s