Självmordsuppdrag!


Lite konstig rubrik, men sann i många delar då det gäller oss här i AckeLokeBo.

Uppdrag 1:
Ta en mycket självständig, ståtlig, ”kan själv” Bouvierhane som under de första kurserna har ”kepsen bak och fram” och försök tävla denna varelse i de ädla bruksgrenarna. Om man sedan också lägger till att ”varelsen” är extremt rymningsbenägen och då får för sig att tävla denna varelse i sök så tycker nog husse att det är att definiera som ett riktigt självmordsuppdrag! Hursomhelst så måste vi göra något rätt, Husse och Acke fick Värmdö Bk’s vandringspris som Bästa Sökhund 2011. Konkurrensen var ju inte så stor då Acke och jag är de ända ekipaget som tävlar för Värmdö BK i den ädla grenen sök, men om någon hade frågat mig för 5 år sedan då jag gick första kursen på BK (för P och B) om jag någonsin skulle tro att vi skulle få något av klubbens vandringspriser så hade svaret varit ”dream on!”. Men nu har vi faktiskt kommit dit och vägen ligger öppen framåt! Vi sitter och smygtittar på tävlingar i lägre så här på vårkanten, vilken klubb vi skall ”drabba” har vi inte bestämt ännu!

Uppdrag 2:
Årsmöte på klubben idag, riktigt roligt då ungefär 20% av klubbens medlemmar kommer på årsmötet! Att medlemmarna sedan valde husse som ordförande ännu ettt år känns kul och jag hoppas att det kommer att fungera bra. Annars blir det ju ett uppdrag enligt rubriken. Men jag hoppas att det går bra med hjälp av klubbens styrelse och engagerade medlemmar som bär klubben framåt!

Annars går livet i AckeLokeBo i en stilla lunk framåt, vi tränar 1-2 gånger i ridhus/vecka samt 1-2 gånger i skogen med ett väldigt trevligt sökgäng där det är högt i tak hela tiden!

Acke har också hunnit med att fylla år! 7 år har Acke nu blivit, tänk vad tiden går fort ibland! Snart är Acke lika gammal som vår första Bouvier Ragge blev, med av allt tråkigt det innebär! Kalas skall man hursomhelst ha om man fyller år! Acke lämnade i onsdags in sin önskelista som var lite enkelspårig, på alla rader stod en önskan om frusen hässkit i olika mängder! Då husse och matte tycker det är väldigt äckligt med hundar som äter dylikt så blev han istället firad med pannkakstårta med leverpastej och ost.

Bägge De Grå försökte tränga bort mattis från köksbänken då hon gjorde dessa skapelser och Acke tyckte att det tog ungefär fjorton evigheter innan husse kom hem och kalaset kunde börja. Acke’s tårta var förövrigt över på ungefär 2 sekunder! Vi såg honom inte tugga en gång! 🙂

Avslutar denna blogg med en härlig bild från förra lördagens sökträning som gjordes i ungefär -15 graders kyla. Loke i full action på ängarna ovanför klubben!

Vi är på gång!

Ha det bäst där ute!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Självmordsuppdrag!

  1. peggy mys & gaia skriver:

    Grattis! Kommer alltid att minnas ert lydnadsprogram som vi hade som kursavslutning! Eftersom du är balanskonstnär har du ju lyckats balansera skålen rätt med Acke också… trots att han inte fick en egen Ponny, hihi

  2. mona 2 skriver:

    Om en Bouvier är envis ? då undrar jag bara vad är du ? 🙂 Så kul att det går så bra !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s