En helg som alla andra,


skulle man vilja skriva. Den började hursomhelst bra med sedvanlig sökträning på klubben. De grå hade ju inte fått ägna sig åt sökets ädla konst på 2 veckor nu och det mesta satt kvar. Loke hade några riktigt bra sökslag, men stundtals lite problem med fläckarna med i hans tycke ”isglass” som ligger på marken.
Acke visade lite frustration/längtan genom olydnad, skall som aldrig tystnade innan vi kom igång. Man får ju inte låta en massa innan man börjar, men sen då vi kom igång så gick det bra. Vi hade med en ”observatör” igår som sa att ”Acke var grym”. Hussehjärtat slog ett par extra slag när man fick höra något sådant!

Sedan var det dags att bege sig hem mot AckeLokeBo via vår lokala affär där lite gottis inhandlades för trevliglördagskväll. Vi brukar oftast gör så att husse går den sista biten hem med De Grå så att de är rastade innan eftermiddagens vedermödor eller soffhäng kan inledas. Idag skulle det inte bli mycket av varken de ena eller andra.

Vi hade bara kommit omkring 100 meter då vi ser grannen med sina tre hundar där den ena är en hane. Att påstå att hanen och Loke är vänner vore att handskas väldigt ovarsamt med sanningen. Hussen och jag kommunicerar och jag går ut på närliggande åker för att de skall kunna passera. Då vi nästan passerar ur synhåll för dem så ser jag/hör jag hur hanen sliter sig från hussen, stannar ett ögonblick för att sedan komma som en projektil mot oss. Jag skriker och försöker göra mig stor men det hjälper inte mycket.
Ett ögonblick senare ligger jag på den leriga åkern i ett inferno av två Bouvier och den andra hanen. Ser hur i ena ögonblicket hur ett Bouvieröra sitter i munnen på hanen och i andra hur samma tuggar i sidan på en Bouvier. Om sanningen skall fram så var det nog en och annan Bouviermun som tuggade också, men det var liksom inte mitt fokus då.
Efter något som känns som en evighet, så kommer hussen till undsättning och kan ta tag i sin hane, jag har på något konstigt sätt lyckats få tag i halsbandet på hanen. Loke’s svanstipp sitter fast i snöret till flexikopplet som hanen hade med sig in i tumultet. Så att sedan trassla ut dem var inte helt lätt.
En stukad, lerig och biten husse tar sedan med sig De Grå hemåt samtidigt som jag ringer mattis och ber henne möta oss. Jag måste ha sett ut som en av de soldater som stred i Verdun under 1:a världskriget i detta läge.
Närmare inspektion av de Grå visar att Acke på något magiskt sätt har klarat sig medan Loke har någon form av skada vid nosen/örat. Hussen till hanen har vid det här laget anlänt till AckeLokeBo och vi bestämmer att det lika bra att uppsöka Bagis för inspektion av skador.
På Acke hittar de inget medan Loke har ett bitmärke på kinden. Det måste ha varit all Bouvierpäls som har gjort att de klarade sig så bra!
Nu börjar det också bli dags att kolla husse, bitmärken på bägge sidor av högerhanden och svullnad, vänster pekfinger sårigt och svullet samt lättare form av ryggskott.

Igårkväll hittade vi ett märke på Loke’s öra som vi rakade och gjorde rent och i morse även ett rivsår efter tänder på hans ena sida som nu också är rakat/klippt och rengjort.
Husse’s rygg har liksom inte pallat med planerad vedbärning så det blev en lugn dag i soffan här hemma istället idag.

Tidigare i veckan så var mattis ute och provade att spåra med bägge grå, kan ni tänka er de hade inte glömt hur man gör!

Hörs/Husse

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En helg som alla andra,

 1. Anna skriver:

  Så tråkigt Christer men tur att skadorna verkar blivit begränsade i alla fall!

  • ackeloke skriver:

   Ja, det hade kunnat gå mycket värre! Loke är dock nästan som en fiolsträng då vi skall gå förbi där, så det finns att jobba på!

 2. fam kans skriver:

  Trist när det blir så där, och tur att det gick bra, ibland är det bra med lurviga hundar, har bevittnat hundslagsmål här hemma där både hundar och dess ägare har fått åka akut med blod so sprutar från alla håll och kanter.. Men en eloge måste jag ge den andre som kom hem till er för att kolla hur det gick.. det är inte så vanligt, här i området hade vi en ”fight” som höll på i ett år med polisanmälningar och skitsnack mm riktigt otrevligt,

 3. mona 2 skriver:

  usch ja inte roligt alls ! Tur att det ändå gick ganska bra !

 4. Farmor o farfar skriver:

  Det hade nog behövts mer för att Ranelid skulle få någon röst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s