Jag är så lycklig, jag är så lycklig …….


Nej, oroa er inte jag har inte blivit frälst eller liknade trots att det är söndag. Tipset gav inte heller den utdelningen vi väntar på, 54:- gör liksom ingen större skillnad.

Detta har blivit en i det stora hela ”vanlig helg” här i AckeLokeBo, den största skillnaden är väl att ljuset har börjat lysa över både ”onda och goda” och dagarna har blivit längre och man hinner helt enkelt med mer innan någon släcker lampan.

Idag sov hela flocken till 10:30. vi behövde tydligen detta. Skönt med hundar som har ”festblåsa” och inte behöver gå ut okristligt tidigt på morgonen. Efter en skön promenad runt vår badsjö blev det sedan sanering av bägge bilarna här i AckeLokeBo, det visade sig att ”Porschen” var blå och ”Bovvemobilen” faktiskt skulle vara metallicgrå inunder all smuts o lera som fanns utanpå.

Då mattis skulle iväg på ”häxmöte” så kunde De Grå själva bestämma över hur sena eftermiddagen skulle tillbringas och efter att alfa-hanen hade röstat så styrdes den nytvättade Bovvemobilen mot spårskogen. Husse la ut två spår på omkring 750 meter till De Grå och rastade sedan djuren innan det var dags att börja med Acke. Precis då jag hade lastat in Loke kom det en bil med grönklädd tjej och vi började prata och efter ett längre samtal som eventuellt leder till framtida spårläggarbyte var det dags att sätta Acke på spåret. Hade lagt så att det gick att släppa på enligt högre spår men det var lite för svårt för Acke. Men sedan började en ”resa” genom skogen som gjorde att mungiporna på husse befann sig i höjd med öronen mest hela tiden! Djävlar vad det gick! Hög fart, svansen högt, nosen högt och Acke bara utstrålade glädje där han for fram i skogen med husse joggandes efter. Han saktade bara in vid apporterna och vid en pöl där lokomotivet behövde vätskepåfyllning! Ett eller två tappt, men till skillnad från tidigare så kunde jag faktiskt se på honom att han hade tappat spåret.

Sedan var det dags för X2000, vårt riktiga tåg, Loke. Då han hade fått på sig spårselen kunde man faktiskt höra hur han gnydde och lät. Tror faktiskt han gillar detta! Försökte med högre påsläpp här också, men han hittade något annat 1-2 meter innan spåret som skulle undersökas. Men då husse visade på spåret började en resa som sent skall glömmas!
En del säger ju att en Bouvier inte har någon fart, men idag hade skulle jag velat binda fast en sådan belackare i Loke’s spårlina! Här for vi fram i skogen som det japanska snabbtåget Shinkansen!
Husse efter och den här gången räckte det inte med att småjogga! Alla apporter hem utom en, men där markerade Loke en frisbee liknande plast tallrik straxt innan istället. De gånger han tappade så såg man hur han han jobbade för att verkligen få tag i spåret igen. Väl framme vid spårslut så tog vi korvstund och kel. Mungiporna på husse var om möjligt ännu högre än öronen!

Tänk vad kul det kan vara att spåra! När det går så här blir man LYCKLIG!

Igår körde vi tävlingsmässigt sök vid klubben. Loke var inte på topp med mattis. Kanske lite kvarstående från förra helgens händelse? Acke gick toppen ända till sista figgen som var mattis i lådan och på henne skäller man inte! 🙂

Ha en bra vecka!
(En 1/5 del av året har redan gått)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag är så lycklig, jag är så lycklig …….

  1. mona 2 skriver:

    Låter som en riktigt BRA Söndag !

  2. Farmor o farfar skriver:

    Byxorna ramlade väl nästan av alfahannen efter dom språngmarscherna!

  3. Barbro skriver:

    Nja, nu har jag faktiskt åkt med den riktiga Shinkansen för en vecka sedan och så fort vill du inte att det skall gå i skogen men vad roligt att de har fart och inte struntar i apporterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s