Fokus!


Hade gärna velat lägga upp bild på hur Acke’s spår såg ut igår, men vissa saker skall man ju hålla för sig själv! Nåja, ”skryter” man om när det går bra så får man ju ibland bita i det sura äpplet och även berätta om det som inte går lika bra!

Flocken tog lite sovmorgon igår och då vi hade klarat av morgonrutinerna gav vi oss av till nya spårmarker. Mattis utrustades med GPS och med instruktioner om ett ca 700-800m långt spår till Acke, medan husse skulle gå ut ett lika långt spår till Loke.

En viss oro började pirra i husse då han hade gå ut spåret, snabbrastat De Grå samt suttit med bägge på fast bevakning en stund utan att någon mattis dök upp. Men ett mobilsamtal gav vid handen att mattis nu såg bilen och straxt var hon tillbaka. Under liggtiden för spåren hann vi iväg för att köpa mer kulor till grabbarna. finns fördelar med att ha ”Köpghettot” nära ibland.

Väl tillbaka i skogen så var det nu dags för Acke att via vad han kunde! Och visst kunde han! Tog upp spåret, gick 10-15 meter, hittade något att lukta på, fortsatte, hittade lite spillning från vilt som tydligen var delikat, fortsatte en bit hittade en plats där ”rullning medelst hasning” skulle genomföras! Och jag som hade skrutit om hur duktig Acke hade varit senast!

Nåja, med GPS-e kunde vi nog ta oss fram och någorlunda följa spåret, men ibland var vi lika mycket av som på spåret. men vilka markeringar han gjorde! ja, inte pinnarna då men ut i terrängen i vindriktningen! Måste ha varit minst två älgar, en yrvaken björn och kanske ett lodjur därute! 🙂

När vi tillslut kom till den efterlängtade slutpinnen så visade GPS:en 1530 meter!

Sedan var det dags för vår ”Shinkasen”! Snyggt upptag, fram till en rotvälta med tillhörande vattenpöl för dricka-paus men sedan gick han husses spår så fint så! Tydligen lite mycket fokus på spåret och glömde några gånger att man skall plocka pinnar också!

Då mattis och Loke kom till slutet stod GPS:en på 801 meter! Vilket jag tycker var ganska bra gjort av husse utan GPS då han la ut spåret efter mattis instruktioner ovan!

Hundarna fick belöning i skogen och de duktiga ”svanspiloterna” belönades med externbelöning hemkomna till AckeLokeBo med varm smörgås!
Nu skall början av veckan ägnas åt att försöka fånga in grannens elände till svart katt så att den kan följa med mattis till Blåkulla på torsdag. Vi betalar bara för enkelbiljett! (för katten! 🙂 )

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fokus!

  1. Åsa skriver:

    Haha 🙂 Kattstackaren lyser väl med sin frånvaro-med tanke på vilka grannar den har-BOUVIERER!!!!! Härligt att det går bra med spår och sök 🙂 Här nere är matte en latmask 😦 så just för tillfället händer nada på brukssidan, förutom att jag oxå är blivande BTL :). Ska ha min första praktiska ”mentorledda” officiella spårtävling 15/4-högre klass! Känns lite nervöst, med alla förberedelser! Glad Påsk på er, så ses vi på lägret 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s