Ett eller två läggande senare


Igår var Loke och mattis och tävlade på Gnesta Trosa BK. Uppladdningen inför tävlingen hade gått bra med diverse olika kommenderingar där de flesta har sagt att det har sett bra ut. När mattis la upp taktiken med Loke innan avfärd och meddelade ”beslut i stort” att ett 1:a pris var beställt så viftade Loke på svansen, så det kändes bra!

Väl framme på BK så hittade vi en trevlig klubb som låg idylliskt ute i skogen med en crossbana som närmaste granne. I lottningen drog mattis startnummer 6, trots att oddsen var 66% att få 1 eller 7 som hade varit lika med en ytterkant vid platsliggningen. Själva platsen gick bra, men precis då matte kommenderade ligg så startade/gasade en mc på crossbanan och denna var Loke tvungen att kolla så där försvann några värdefulla poäng i samband med läggande. (8p)

Själva lydnaden gick med Lokemått bra, tror det var 7,5 på linförigheten. Men sen kom nästa läggande där Loke inte la sig ned, utan istället stod kvar och luktade på en fläck. (0p)
Resten av momenten gjorde han så att det hade räckt till ett eftertraktat 1:a pris och dom slutade på 144p. Surt sa räven!
Då bubblet stod på kylning här hemma så var vi ju tvungna att hitta en anledning till att öppna den ändå, det kan ju bli skinn på det om det står för länge! Vi behövde inte leta länge förrän vi kom på den perfekta anledningen, Loke hade inte morrat eller uppfört sig illa en enda gång under hela kvällen! Detta trots att det fanns flera anledningar till att göra det, t.ex. den rabiata hunden i bilen bredvid vår som studsade mot gallret då den gjorde utfall mot oss och alla andra som gick förbi. Tänk vad bra om ägaren kunde ha backat in bilen istället och vad glad jag är att De Grå kan uppföra sig i en bil!

Idag var det som vanligt sök, Loke har just nu inte den speed som önskas i söket och behöver mycket stöd för att springa ut från stigen för att hitta figgarna. Här får vi ta oss en funderare för att komma framåt!
”Gubbe på stubbe” då Loke och jag väntade på vår tur att träna sök idag.

Acke’s hälta blir sakta men säkert bättre, så idag fick han för första gången prova några skick. Väldigt enkla, nästan på gränsen till ”valp sök”, men att se hur glad han var då han fick springa ut och skalla och käka korv värmde gott i ett hussehjärta!

Imorgon skall husse sova, länge! Tror att det är första morgonen på 5-6 veckor som inte väckarklockan behöver ställas och ingen tid finns att passa!

Ha det bäst där ute!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett eller två läggande senare

  1. peggy mys & gaia skriver:

    Att uppföra sig i bilen det kan gossarna grå! Bra reklam till våra kursare, sämre ställt är det med vissa ndras hundar till exempel mina!

  2. mona 2 skriver:

    Gott att Ackes hälta är bättre !

  3. Farmor o farfar skriver:

    Bra att höra om hältan inför sommarens övningar. Att dom sköter sig i bil visste vi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s