På besök i Mälaren, vådan av en bra nos.


Då det idag har hänt något utöver det vanliga livet här i AckeLokeBo så är det väl på plats med en liten update.
Igår styrde allt som rör sig på ben och hjul mot Eskilstuna BK för tävling i lägre spår idag. Att köra från AckeLokeBo och pricka samlingen 07:00 kändes inte lockande så Kallevagnen fick återigen tjänstgöra. Då både Acke och Loke skulle tävla var fick vi också ta med bägge bilarna. (Bruks kan inte vara den mest miljövänliga hundsporten)

Acke och husse fick start nummer 9 och mattis o Loke 12, vilket var sista spåret.
Straxt efter lottning var det kolonkörning ut till spårmarkerna i närheten av Sundbyholm.
Acke’s spår visade sig starta vid en badplats. Påsläppet gick toppen och Acke spårade som en gud de första 100m. Sedan vek han plötsligt av till vänster ned mot Mälaren. Då det höga gräset faktiskt visade att något hade gått där då det hade lagt sig ned följde jag efter, men då vi hamnade vid Mälarens strandkant och ingen väg fanns ut förstod jag snart att Acke hade ”lurat mig Aprillo” igen. Tillbaks till där han vek av så tog han upp spåret igen och vi hittade snart första pinnen, och andra, och husse började tro på ett mirakel. Men tydligen skal man inte tro. Acke spårade fint men inga pinar hittades och jag förstod snart att Acke inte riktigt spårade det husse hade tänkt sig. Summa summarum så hittade vi två pinnar och delar man anmälningsavgiften med antalet funna pinnar så kostade dessa två husse 125:-/st! plus reseomkostnader. De du Acke!

Mattis o Loke då? de fick vänta länge innan det blev påsläppta på sitt spår. Men det var tydligen ett framgångsrecept. Loke började spåra redan på väg till påsläppspunkten och resten av spåret gick han finfint och en överlycklig mattis kunde vid ankomst till BK tala om att dom hade hittat alla pinnar och slut!
Nästa moment var budföring, Loke startade ganska bra för att sedan stanna efter 20m, klart distraherad av ett flygplan som flög över klubben.
Efter lunch följde lydnad vilket inte blev så mycket att skriva hem till Loke’s mamma Åkky om. Den känsliga spårnosen var tyvärr fortfarande påkopplad hos Loke och mycket fanns det att undersöka på planen till mattes förtret och låga betyg som följd.
Tillslut blev det 311 poäng och en femteplats.
Imorgon är det dags igen, nya tag nya försök!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På besök i Mälaren, vådan av en bra nos.

  1. mona 2 skriver:

    Nya tummar och tassar ! 🙂

  2. Farmor o farfar skriver:

    Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s